Jonáš Bartoš
15. února 2023 • 11:30

Složité dny PSG. Neymar s Messim se omlouvali ultras, co Mbappého zdraví?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pasivita, odříznuté duo Neymar a Lionel Messi. Bezradnost hvězdného PSG během úvodní partie osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu (0:1) bila do očí. Francouzský mistr zažehl motory až po nástupu částečně uzdraveného Kyliana Mbappého. „Musíme na druhý poločas navázat,“ burcoval 24letý útočník, jemuž sudí v hektickém závěru neuznali dvě branky. Tým se po utkání omlouval u sektoru domácích ultras, kde si vyslechl ne zcela příjemné věty.



V závěru létaly z domácích kopaček jiskry. Mbappé naskočil v 57. minutě, čtyři minuty poté, co domácího gólmana Gianluigiho Donnarummu překonal Kingsley Coman. Až příchod ofenzivního turba, které doplnilo Messiho s Neymarem, domácí borce konečně nakopl.

Mbappé mohl dokonce dvakrát slavit a zařídit parádní obrat, jenže obě branky sudí neuznal kvůli správně odpískaným ofsajdům. Hvězdy z PSG zabraly pozdě, prohru 0:1 musí napravit v odvetě v Mnichově, která je na programu ve středu 8. března.

„K vyrovnání nám stačí jediná branka. Pokud budeme hrát svůj útočný fotbal a Bayern zatlačíme, můžeme si vybojovat postup. Ve druhém poločase se ukázalo, že ani Bayernu se nehraje pod tlakem dobře, musíme na to navázat,“ ohlédl se Mbappé za nepovedenou partií.

Dokud nebyl na hřišti, PSG hrálo ustrašeně, pasivně. Kompaktní obrana fungovala, ale Messi s Neymarem byli vepředu osamocení, ze středu pole jim scházela potřebná podpora. Hvězdné duo probral až příchod třetího do party. Po ztraceném zápase zburcovali zbytek týmu, aby se šel omluvit k sektoru pařížských ultras. Během zápasu sice zněl Parkem princů několikrát ohlušující pískot, zlepšený závěr a sympatické gesto domácí příznivce částečně uchlácholilo.  

„První půli se nám nedařilo držet míč, byl to hodně složitý poločas,“ uznal domácí kouč Christophe Galtier. „Po změně stran jsme bohužel inkasovali těsně předtím, než jsme chtěli poslat do hry Mbappého. Pak se obraz hry změnil,“ dodal trenér, který je pod drtivým tlakem.

PSG prožívá velmi složité období. Prohrálo třetí zápas po sobě, v roce 2023 ztratilo pět z jedenácti zápasů, což je víc, než za celý rok 2022 (čtyři ze 46 zápasů). Po úvodním dějství s Bayernem nešlo o první omluvu fanouškům. Stoper Presnel Kimpembe mluvil u sektoru pro hosty po sobotní nepříjemné porážce v Monaku (1:3). „Je nesmysl, co hrajeme. Jediné, co vám mohu říct, že jsme rádi, že jste za námi přijeli,“ měl fanouškům říct podle serveru Goal.com. Úterní náprava se ale nezdařila.

Dokud nešel na plac Mbappé, PSG nedokázali vystřelit na bránu. Na lavičky začínal kvůli zdravotním problémům. „Úvodní hodina se mi nesledovala z lavičky lehce. Šlo o dost nečitelné zranění, původně nebylo v plánu, že do utkání zasáhnu. Chtěl jsem spoluhráčům pomoct. Samozřejmě bych hrál nejradši od začátku, ale udělali jsme všechno pro to, abych mohl hrát alespoň část zápasu,“ přiblížil francouzský forvard svůj zdravotní stav.

Na nedělní ligu proti Lille už by měl být připravený od začátku. Francouzský šampion se musí rychle probrat, aby v klíčové fázi sezony přepnul na nejvyšší level. Ambicióznímu klubu stále chybí triumf v Lize mistrů, zejména kvůli ušatému poháru platí bohatí majitelé luxusní ofenzivní trojku. „Hlavně potřebujeme být zdraví, pak můžeme odvetu zvládnout,“ věřil Mbappé.

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud