14. února 2023 • 23:20

LM: Bayern udolal PSG, Coman gól neslavil. AC Milán porazil Tottenham

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj gigantů na úvod osmifinále Ligy mistrů zvládl Bayern Mnichov, který porazil Paris Saint-Germain 1:0. O výhře rozhodl Kingsley Coman, který svůj gól neslavil, protože dřív za francouzský celek hrál. Hvězdný útočník Kylian Mbappé se dostal na hřiště až téměř po hodině hry a dvakrát se trefil, jenže vždy z těsného ofsajdu. Ve druhém utkání Tottenham podlehl AC Milán 0:1, jedinou branku vstřelil Brahim Díaz.



V prvním poločase byli v Paříži mnohem aktivnější hráči Bayernu. Sice se nedostali do větších šancí, přesto úvodní dějství vyhráli 9:1 na střely. Domácí Messi s Neymarem se neprosadili, třetí z hvězdného ofenzivního tria Mbappé po zranění začal na lavičce náhradníků.

Mnichovský tým odstartoval lépe i druhou půli. Střídající Davies v šestnáctce našel Comana a francouzský křídelník z voleje překonal brankáře Donnarummu. Coman, který ve finále LM v roce 2020 rozhodl o vítězství Bayernu nad PSG, dnes svůj 50. gól v elitní soutěži proti mateřskému klubu neslavil.

Po hodině hry mohli hosté zvýšit, ale Donnarumma vytáhnul střelu Choupo-Motinga na tyčku a vzápětí vyrazil i Pavardovu hlavičku po rohu. Na druhé straně se blýsknul i gólman Sommer, jenž tváří v tvář vychytal střídajícího Mbappého a zlikvidoval i Neymarův pokus. Následná Mbappého dorážka neplatila kvůli ofsajdu.

Smolař Mbappé

Čtyřiadvacetiletý francouzský kanonýr skóroval i v 82. minutě, jenže i tato branka byla odvolána po odhalení ofsajdu. Bayern v závěru odolal tlaku Pařížanů, přestože závěr nastavení dohrával bez vyloučeného obránce Pavarda. Bavorské mužstvo protáhlo sérii bez soutěžní porážky na 20 utkání, naopak PSG prohrál třetí soutěžní duel po sobě.

Milánský tým ideálně začal a už v sedmé minutě otevřel skóre. Po akci Hernándeze brankáře Forstera nadvakrát překonal Díaz. Tottenham bez řady opor v prvním poločase více držel míč, ale větší příležitost si nevytvořil.

Domácí mohli po změně stran přidat pojistku, střídající De Ketelaere a Messias však neuspěli. V 79. minutě zase velkou šanci na vyrovnání zahodil hlavičkující Thiaw. AC v evropských pohárech porazil Tottenham na pátý pokus a je blízko prvnímu postupu do čtvrtfinále LM po 11 letech.

Góly

Domácí:

Hosté: 53. Coman

Sestavy

Domácí: Donnarumma – Hakimí (46. Kimpembe), S. Ramos, Marquinhos (C), Mendes – Zaire-Emery (57. Ruiz), Pereira (75. Vitinha), Verratti, Soler (57. Mbappé) – Messi, Neymar.

Hosté: Sommer – Pavard, de Ligt, Upamecano, Cancelo (46. A. Davies) – Kimmich (C), Goretzka – Sané (90. Stanišić), Musiala (87. Gravenberch), Coman (76. Gnabry) – Choupo-Moting (76. Müller).

Náhradníci

Domácí: Bernat, Bitshiabu, Ekitiké, Letellier, Gharbi, Kimpembe, Mbappé, Rico, Ruiz, Vitinha, Pembélé

Hosté: Blind, Davies, Gnabry, Ibrahimović, Gravenberch, Müller, Sarr, Stanišić, Schenk, Ulreich, Tel

Karty

Domácí: Kimpembe, Neymar

Hosté: Pavard, Pavard

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett (vš. Anglie)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Góly

Domácí: 7. B. Díaz

Hosté:

Sestavy

Domácí: Tătăruşanu – Kalulu, Kjaer, Thiaw – Saelemaekers (77. Messias), Krunić, Tonali (86. Pobega), T. Hernández (C) – B. Díaz (77. De Ketelaere), Leão (90+1. Rebić) – Giroud.

Hosté: Forster – Lenglet (81. B. Davies I), Dier, C. Romero – Emerson Royal, Skipp, P. Sarr, Perišić – Kulusevski (70. Richarlison), Son Hung-min (81. Danjuma) – Kane (C).

Náhradníci

Domácí: Mirante, Nava, Calabria, Ballo-Touré, Gabbia, Pobega, De Ketelaere, Rebić, Origi, Messias

Hosté: Austin, Whiteman, Sánchez, Porro, Tanganga, Davies, Richarlison, Danjuma, Moura, Devine

Karty

Domácí: Tonali, T. Hernández

Hosté: C. Romero, Dier

Rozhodčí

S. Schärer – S. De Almeida, B. Zogaj (všichni SUI)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud