6. dubna 2009 • 23:00

Sparta výzvu nevyužila, Liberec odolal

Autor: Jiří Šidliák
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Slavia může být v klidu. Fotbalisté Sparty v dohrávce 22. kola Gambrinus ligy nedokázali přetlačit Slovan Liberec a před derby si přivezou do Edenu jedenáctibodové manko na svého městského rivala.



Utkání, v němž měli na Letné kvůli problémům s fanoušky z posledního zápasu s Brnem zakázáno prodávat vstupenky do sektorů za oběma brankami, nakonec nemělo žádného vítěze.

Sparta posílená porážkou vedoucí Slavie v Olomouci sice začala aktivně a hned v úvodu zahrozila z několika standardních situací, obrana Liberce ale zvládala střely blokovat.

Souhrn kola >>>

Nic se neurodilo ani ze dvou průniků Jana Holendy. Domácího forvarda nejdříve pěkně vysunul jeho kolega z útoku Wilfried, Holenda mu ale míč vracel a fotbalista z Pobřeží Slonoviny už díky včasnému zásahu hostující obrany k zakončení nedostal.

Podruhé to Holenda zkusil z podobné pozice sám, Zlámalovu branku ovšem vůbec netrefil.

Ve třiadvacáté minutě mohl být za hvězdu Wilfried. Po centru Kušníra z pravé strany ale v jasné šanci selhal a svou hlavičku poslal vedle. Stejně dopadla i pěkná střela Kucky z dvaceti metrů o chvíli později.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Z rohového kopu neuspěl záhy ani aktivní Holenda. Libereckým do poločasu ještě zatrnulo při zaváháních gólmana Zlámala, kterému dvakrát vypadl z rukou lehký míč, sparťané toho ovšem využít nedokázali.

Hosté zdatně odolávali i ve druhé půli a po necelé hodině hry mohli jít dokonce do vedení. Ukázkově provedenou brejkovou akci Blažka a Dočkala ale Kerič nezakončil ideálně. Blažek jeho sólo zlikvidoval.

Prázdné tribuny na Letné.
Prázdné tribuny na Letné.


Kanonýra Slovanu Liberec však jeho zaváhání nemuselo dlouho mrzet. V sedmdesáté minutě k němu přiletěl pohotový centr a nikým nehlídaný útočník s přehledem zakončil. Konto Sparty zatížil v této sezoně už potřetí!

V sázce bylo druhé místo ligové tabulky a na Letné ho nechtěli přenechat tak lacino. Kuckovu střelu z vápna tečoval jeden z hostujících obránců, brankář Zlámal neměl šanci, a na ukazateli skóre svítil znovu nerozhodný stav.

Spartě nešlo v závěrečné dvacetiminutovce upřít snahu, kromě přímého kopu Matušoviče, který lapil Zlámal si už ale vyloženou šanci vypracovat nedokázala.

Druhý celek tabulky tak nedokázal zvednout hozenou rukavici vedoucí Slavie a jeho odstup na čelo zůstává jedenáctibodový. S ním půjde o velikonočním pondělí i do derby.

Sparta Praha - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 74. Kucka - 70. Kerič. Rozhodčí: Kovařík - Wilczek, Vysloužil.
ŽK: Berger, Kušnír - Papoušek, Liška, Dejmek.
Diváci: 6907.

Sestavy:

Sparta: Jaromír Blažek - Kušnír, Řepka, Hubník, Pamič (74. Matušovič) - Žofčák, Kladrubský, Kucka, Zeman (60. Berger) - Holenda (68. Kulič), Wilfried. Trenér: Chovanec.
Liberec: Zlámal - Gebre Selassie, Dejmek, Košťál, Vulin - Papoušek (85. Radzinevičius), Gecov, Dočkal, Frejlach (64. Liška) - Kerič, Jan Blažek (82. Dort). Trenér: Škorpil.



 



Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud