Karel Häring
18. července 2009 • 14:55

Sparťanské posily se na hřiště asi nedostanou

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jasné. Základní sestava Sparty pro novou sezonu nedozná velkých změn v porovnání s uplynulým ročníkem. Pokud se nestane něco nečekaného, žádná z posil se při páteční premiéře nového ročníku ligy v Teplicích neobjeví v základní sestavě.



Trenér Jozef Chovanec včera vyrazil do švýcarského Nyonu na los 3. předkola Ligy mistrů, vedením generálky proti Viktorii Žižkov pověřil prvního trenéra Martina Haška. Nemusel se nijak bát, čas experimentů už dávno skončil. Hlavní kouč už před několika dny prohlásil, že o základní jedenáctce má jasno.

A včera ji Sparta proti Viktorii Žižkov na hřišti v Horních Počernicích představila - i když s jednou výjimkou. Místo Hubníka, jehož trápilo lehké zranění, nastoupil s Řepkou ve dvojici Rakušan Hoheneder. S kým na Stínadlech vyrukuje?

Pravděpodobná sestava pro ligový start podle Deníku Sport
Blažek - Pamič, Řepka, Hubník, Kušnír - Zeman, Hušek, Berger, Žofčák - Wilfried, Holenda.


BRANKÁŘ
Ačkoliv Hašek říká, že Sparta disponuje dvěma vyrovnanými gólmany, je téměř jisté, že mezi tyčemi bude stát zkušený Blažek, třebaže v přípravě nastoupil jen ke dvěma a půl zápasu. Tohle místo však Letenští prověřovat nemusí.

OBRANA
V porovnání s uplynulým ročníkem se nemění. Zůstává kvarteto Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič a trenéři jsou s jejich výkony spokojeni. „Na jaře jsme dostali nejméně gólů z celé ligy, obranná linie je stabilizovaná,“ říká k tomu Hašek.

Pokud v přípravných duelech nastoupili vedle sebe alespoň tři ze zmiňované čtveřice, Sparta opět nedostávala góly. Ve třech takových utkáních kapitulovala jen jednou, proti německému Duisburgu. Hoheneder bude první na řadě, pokud jeden z beků vypadne. „Je to spolehlivý obránce, který se velmi rychle adaptuje. Zatím toho jazykově moc nerozumí, ale díky své inteligenci je pevnou součástí týmu. A dobře chápe, co po něm chceme,“ dodává Hašek.

ZÁLOHA
Kalouda? Střeštík? Nic takového nečekejte. Ani jeden z exbrněnských borců se včera v základní sestavě neobjevil. Nicméně blíže do jedenáctičlenné společnosti má Kalouda. „V tuto chvíli určitě, protože Střešťa má určité zdravotní problémy a poslední dny netrénuje.“ Podle zdrojů Sportu však i proto, že druhý jmenovaný kvalitativně zatím zaostává.

Jelikož Kuckova léčba potrvá déle, než se na startu přípravy čekalo, musí se vicemistr obejít bez jednoho z nejlepších hráčů jara (a také Kladrubského). Pozici defenzivního záložníka převezme uzdravený Hušek, vedle něj si dobře vede Berger. Na levém kraji zůstane i nadále Zeman, pravou stranu hlídá Žofčák.

ÚTOK
Jak už Sport informoval, Sparta vybrala pro ligový úvod dvojici Holenda-Wilfried, alias „Johny Bon Jovi“. A prvně jmenovaný dostane další šanci, aby smazal nálepku spalovače. Včera se dvakrát trefil (dotáhl se tím se čtyřmi góly na parťáka z útoku a Jirouše mezi nejlepší střelce Sparty v přípravě). I tentokrát ale dvě velké šance promarnil. Hašek nicméně uvedenému páru věří. „Bony s Holendou si na hrotu rozumí a podle mě můžou znamenat problém pro každou obranu.“

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud