26. února 2011 • 12:30

Nová Slavia? Bezradnost a nemohoucnost!

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo tipoval, že Slavia nesestoupí, nemůže si být po včerejšku až tak jistý. Červenobílí totiž v záchranářské bitvě doma pouze remizovali s Brnem 1:1. Únik ze spodních pater se po prvním jarním mači nekonal.



Ufff, oddechli si slávisté, když v 63. minutě Stanislav Vlček vyrovnal. Kdyby se mu to nepovedlo, byl by na tom klub z Edenu už velmi špatně. Brno by šlo v tabulce přes Slavii a odsunulo by ji na sestupovou příčku. To se nestalo. Radostně však po zápase červenobílí výskat nemohou.

„Je to zklamání, přáli jsme si tři body, máme jen jeden. Ale nesmí nás to srazit do kolen,“ smutnil Michal Petrouš, domácí kouč.

Brno bod bralo. „Musím pogratulovat hráčům za bojovný výkon po celých devadesát minut, byla tam bojovnost a morálka. Slavia více kombinovala, výsledek je podle mého spravedlivý,“ pravil trenér hostů Karel Večeřa.


Oba kluby to budou mít se záchranou na jaře těžké. K dokonalosti bylo totiž z obou stran daleko.

Červenobílí v zimě přebudovali kádr a po vydařené přípravě slibovali proměnu. Jenže žádná zásadní nepřišla.

K vidění byla totožná Slavia jako v posledním podzimním kole v Mladé Boleslavi (prohra Slavie 1:3). Solidní hra v poli, ovšem ve vápně bezradnost a nemohoucnost. Stejně působili sešívaní také při jarní premiéře.

Do utkání ale vstoupili domácí sebevědomě, aktivně. Vypracovali si i několik solidních situací ve velkém pokutovém území. „Klidně se to mohlo během prvních deseti minut zlomit, hráli jsme výborně, jenže jsme nebyli dostatečně důrazní v koncovce,“ uznal Petrouš. Pak dostala Slavia tvrdý úder.

Po zbytečné ztrátě se k míči dostal brněnský bek Luděk Pernica, příliš se nerozpakoval a tři metry před pokutovým územím vypálil. Balon zaplaval, domácí veterán Martin Vaniak sebou v brance mrskl, jenže míč stejně nelapil. Čisté svědomí mít nemohl.
Pernica skóruje do sítě Slavie
Pernica skóruje do sítě Slavie

„Ten gól nás srazil, kluci se z toho dlouho vzpamatovávali,“ řekl Petrouš. Slavisté po inkasované brance ukazovali něco, v čem vynikají. Slabou hru v soupeřově vápně nebo spalování vyložených šancí. Ta z osmnácté minuty byla výstavní, přesto brankou Slavie neskončila.

Po krásné narážečce Karola Kisela se dostal v pokutovém území k míči novic v sestavě domácích Zoran Milutinovič. Rodák z Bosny, který ještě na jaře hrával v druholigovém Hlučíně a s nejvyšší soutěží nemá žádné zkušenosti, si balon špatně zpracoval, a místo aby z první pálil, nechal si míč ukrást Brňany!

Slávistické trápení pokračovalo dál. Hosté z moravské metropole se spolehli na úspornou hru a místy jen nakopávané míče. Stačilo to. Červenobílí si nevěděli rady, ve slibných pozicích vždy vyhořeli.

Situaci zachránilo až střídající duo. Petr Janda ze strany vypálil, gólman Tomáš Bureš balon jen vyrazil před sebe a veterán Stanislav Vlček, který dnes slaví pětatřicáté narozeniny, jej dopravil do branky.

Slavia však ještě mohla vyjít naprázdno. Hlavičku Stefana Mitroviče zachránil Vaniak až na brankové čáře.

Rozpaky tak zůstávají. Oba týmy čeká na jaře tvrdý boj o přežití. To je po včerejšku jasné.

Hodnocení hráčů v zápase Slavia - Brno Hodnocení hráčů v zápase Slavia - BrnoFoto Deník Sport

Vstoupit do diskuse
13

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud