12. září 2010 • 18:59

Slavia opět bez výhry. Z Hradce veze jen bod

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen remízu 0:0 uhrála v osmém kole první fotbalové ligy Slavia Praha na trávníku nováčka Hradce Králové. Slavia tak prodloužila čekání na výhru na čtyři zápasy, ale dělba bodů je vzhledem k průběhu souboje spravedlivá.



Po dvouzápasové přestávce se branky Slavie vrátil Vaniak. Domácí fotbalisté si hned od začátku vytvořili mírný tlak. A v jedenácté minutě po rohu Pilaře na vzdálenější tyč měli první šanci.


Ale přestože byl Hubáček sám na dvojici Dvořák - Kasálek, hlavička Kasálka skončila vedle.Ještě předtím se ale "ukázali" fanoušci Slavie. Na hrací plochu vhodili dýmovnici, další zapálili ve svém sektoru, a tak je hasiči museli postříkat vodou.


Hostující kouč vyztužil středovou řadu a na hrotu útoku byl osamocený Vlček, ale oba krajní záložníci Milan a Jaroslav Černí jej vydatně podporovali. Po čtvrthodině hry se Jaroslav Černý prodral středem mezi trojicí domácích obránců, ale vybíhající gólman Lindr v pádu srazil míč na roh.

Hráči Slavie dobře napadali rozehrávku domácích ve středu hřiště a poté hrozili rychlým přechodem do útoku. Po úniku Milana Černého si jeho centr zpracoval Kisel na hrudi, ale z otočky trefil jen domácí obránce.

Vaniak sleduje dění před vlastní brankou.Foto Jaroslav Legner (Sport)


Východočeši se ve 28. minutě dožadovali penalty, když po centru Pilaře skončil po souboji s Koubským Pavel Černý na zemi, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.Těsně před odchodem do kabin na přestávku se do slibné šance dostali domácí.

Po zpětné přihrávce se přes nedůrazné obránce Slavie dostal míč k Dvořákovi, ale ten namířil vedle a brankář Vaniak své spoluhráče důrazně upozornil, že takto by to nešlo.Krátce po změně stran měli domácí další velkou šanci.


Roh nedokázali obránci Slavie odvrátit a po závaru před brankou se ke střele dostal střídající Karal, jeho nedůraznou ránu ale stačil v poslední moment vyškrábnout na roh Vaniak. Zaplněný stadion, v němž bylo nejméně patnáct tisíc diváků, přestože oficiální kapacita je šest tisíc, hnal domácí dopředu.

Akce Slavie byly sice nebezpečné, ale v koncovce se opět Slavii nedařilo. V 66. minutě Milan Černý potáhl míč do pokutovému území, zpětnou přihrávku Vlček pustil za sebe, ovšem nikdo další na prudkou přihrávku nedosáhl.

Fanoušci Slavie v Hradci Králové.Foto Jaroslav Legner (Sport)


Osm minut před koncem udělal hrubou chybu Chleboun, ale po přihrávce Kisela stačil Lindr nebezpečnou ránu Hory zlikvidovat. V poslední minutě mohl rozhodnout Hochmeister, ale Vaniak skvěle zachránil.

FC Hradec Králové - SK Slavia Praha 0:0

Rozhodčí: R. Hrubeš - Vysloužil, Gallo. ŽK: Janoušek - Koubský. Diváci: 6000 (vyprodáno).

Sestavy:

Hradec Králové: Lindr - Wozniak, Chleboun, Kasálek (46. Karal) - Fischer, Janoušek, Kocourek, Poděbradský - Pilař, Dvořák (75. Hochmeister), P. Černý (83. Hájovský). Trenér: Kotal.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - M. Černý, L. Jarolím, Kisel, Koreš (89. Dembélé), J. Černý (82. Janda) - Vlček (74. Hora). Trenér: K. Jarolím.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Zatímco kouč hostů Karel Jarolím považoval remízu za spravedlivou, domácí trenér Václav Kotal měl pocit, že jeho celek by si tři body za výhru zasloužil více.

"Slavia měla šance až po hodině hry, ale z našeho špatného výkopu, ne, že by si je vypracovala. Mám ze zápasu divné pocity, nechápu jak rozhodčí nemůže neodpískat penaltu za faul na Pavla Černého, kterou viděli všichni. Kdybychom se dostali do vedení, tak by se souboj vyvíjel zcela jinak," řekl Kotal.

"Zda je to pro nás zisk či ztráta, to ukážou až další zápasy, ale myslím, že dnes jsme si tři body zasloužili. Mrzí mě, že před takovou diváckou podporou jsme nedokázali vyhrát," pokračoval Kotal, který v závěru poslal na trávník vysoké hráče a právě Hochmeister mohl v poslední minutě rozhodnout.

"Neměl jsem dalšího útočníka, proto odešel Hájovský. Slavii podržel fantastickým zákrokem Vaniak, jinak by to byl gól," řekl Kotal.

"V prvním poločase jsme byli měkcí, prohrávali lehké souboje, hlavně útočníci. Sráží nás bohužel nezkušenost, míče nám odskakují a také technické chyby, proto si nepřipravíme tolik šancí. Pokud se v tom nezlepšíme, tak ty šance nebudou," dodal Kotal.

Slávistický trenér Jarolím byl připraven na to, že Hradec bude obtížným soupeřem.

"Věděli jsme, že Hradec je doma silný tým, což dokázal se Spartou i Jabloncem. Snažili jsme se na trochu jiný způsob hry připravit a celkem se to dařilo," řekl Jarolím, který litoval nevyužité šance Jaroslava Černého.

Podle Jarolíma se zápas začal lámat kolem 60. minuty. "To jsme se dostávali do brejkových situací, ale nepodařilo se je dotáhnout do konce. A při střele Hory podržel domácí gólman. Hradec zlobil při standardních situacích a v samotném závěru nás podržel Vaniak perfektním reflexem na brankové čáře," řekl Jarolím.

"Při některých situacích jsme měli smůlu, ale chybělo nám hlavně více klidu, s míčem se dalo naložit podstatně efektivněji," dodal.


Vaniak zasahuje před Dvořákem.
Vaniak zasahuje před Dvořákem.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud