23. října 2010 • 21:06

Za obrannou hru musím vynadat, říká Vrba

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň poprvé padla. Postarala se o to Mladá Boleslav, která lídra tabulky přestřílela 4:3. Trenéři obou celků se po zápase shodli, že utkání bylo především hodně atraktivní pro diváky.



Trenér poražené Plzně Pavel Vrba však litoval mnoha individuálních chyb v obraně, které se podepsaly pod první prohru v sezoně. "Kdybych byl divák, tak bych si takový fotbal užíval. Jako trenér Plzně jsem však nemohl. Musím pochválit tým za hru dopředu, kde se ukázala naše síla, ale naopak vynadat za obrannou hru, kde jsme vyhořeli. Bylo tam hrozně moc chyb. Dát tři góly venku a prohrát je špatná vizitka pro defenzivu," hodnotil Vrba.


Plzeň podle kouče inkasovala zbytečné góly. "První gól - Navrátil nedokáže vytlačit hráče a nechá se snadno obejít. Při druhém gólu si nepohlídáme nejnebezpečnějšího hráče soupeře, třetí gól - nepochopitelná agresivita ve vápně na hráče, který je zády k brance, přitom ve středu hřiště tak agresivní nejsme a ve vlastním vápně ano. No a čtvrtý gól, tam jsme měli i trochu smůlu, že to spadlo střelci na nohu," popsal Vrba.

Plzeňský trenér však věří, že se první porážka v sezoně na jeho týmu nepodepíše. "O těch různých sériích bez porážky ať si píšou novináři. My něco takového neřešíme. My hrajeme fotbal. Kdyby každé mužstvo řešilo, co s nimi udělá první porážka, tak to někdo řeší od začátku sezony. My se teď budeme soustředit na domácí zápas s Teplicemi. Věřím, že budeme hrát dál tak atraktivní fotbal jako dosud," dodal Vrba.


Domácí trenér Karel Stanner neskrýval radost nad tím, že právě Mladá Boleslav jako první zdolala Plzeň. "Pro diváka to bylo hodně atraktivní utkání. Co víc si přát než sedm gólů. A já jsem rád, že čtyři z nich jsme dali my. Možná jsme dnes dali návod ostatním týmům jak na Plzeň hrát," uvedl Stanner, podle kterého se potvrdilo, že obě mužstva jsou silná ve standardních situacích.

Přestože nechtěl příliš vyzdvihovat výkon jednotlivců, některé hráče pochválil zvlášť. "Musím vyzvednout všechny naše hráče. Třeba Rolko či Opiela hráli na hranici svých možností," řekl Stanner, který jen litoval toho, že jeho hráči vždy poté, co se dostali do dvoubrankového vedení, rychle dovolili soupeři snížit.


"Samozřejmě je zklamání, když se hned po dvoubrankovém náskoku inkasuje. Potěšilo mě ale, že jsme se nesoustředili jen na bránění a že jsme znovu dokázali branku vstřelit," dodal.

Plzeň po prohře s Boleslaví čekala smutná děkovačka
Plzeň po prohře s Boleslaví čekala smutná děkovačka

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud