21. října 2012 • 21:30

Spartu poškodil rozhodčí! Uznal gól z ofsajdu, Lavička odmítl výmluvy

Autor: kub, jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší radost udělali sparťané fotbalistům Plzně. V nedělním utkání s Jihlavou napodobili remízu Západočechů 1:1 s Jabloncem a na velkého rivala nenahnali další body. Vyrovnání domácích zařídil kanonýr Tecl, ale z ofsajdového postavení. "Vymlouvat se na to nebudeme, na hřišti jsme udělali víc chyb," odmítl stížnosti na rozhodčí letenský trenér Vítězslav Lavička.



Sparta jela do Jihlavy s jasným plánem. Urvat tři body, dotáhnout se na vedoucí Olomouc s Jabloncem a odskočit Plzni. Po remíze 1:1 může cíle na papíře roztrhat a zahodit do koše.

„Pro nás je remíza málo. Chtěli jsme a potřebovali jsme víc než bod,“ netajil zklamání kouč hostů Vítězslav Lavička.

„Měli jsme jasný záměr v Jihlavě vyhrát. Naše hra nebyla tolik aktivní, jak jsme chtěli. Naopak domácí byli hodně motivovaní, z čehož pramenili jejich šance, a také vyrovnávací branka," zhodnotil kouč utkání na Vysočině.

Na vyprodaném stadionku hráči v rudých dresech udělali pro vítězství zoufale málo. Povedla se jim vlastně jediná věc – když se v 11. minutě Václav Kadlec vysmýkl po skvělé přihrávce Bekima Balaje ofsajdové pasti a sólo na Jaromíra Blažka s přehledem proměnil.

"Chtěl jsem jít do kličky, ale Bláža hrozně dlouho stál. Na delší tyč tam nebyla moc šance, tak jsem ho překvapil takhle, placírkou," komentoval Kadlec gólovou akci.

To jihlavský kapitán Stanislav Tecl při vyrovnávací trefě v ofsajdu stál, jenže asistent rozhodčího Martin Wilczek jeho provinění proti pravidlům hlavnímu Pavlu Královci nehlásil.

Václav Kadlec pomáhá na nohy jihlavskému brankáři Jaromíru Blažkovi
Václav Kadlec pomáhá na nohy jihlavskému brankáři Jaromíru Blažkovi

„Na výsledek to má sice zásadní vliv a je to chyba, ale nebudeme se na to vymlouvat,“ glosoval trenér poškozeného týmu Lavička vážné ovlivnění výsledku.

Spíš než neregulérnost Teclova gólu sparťany dopálil fakt, že šlo o další selhání při obranné standardní situaci. V tomto ohledu jsou nepoučitelní, zranitelnost při centrovaných míčích je trápí od začátku sezony.

A ani v Jihlavě jim nestačilo varování, vždyť už v 6. minutě se ocitl sám před Tomášem Vaclíkem po rohu Ondřej Šourek, ale gólmana hostí nepropálil.  

„Během reprezentační pauzy jsme se i té herní činnost věnovali, ale opět jsme to neukočírovali,“ prohlásil Lavička. „Soupeřovy standardky vyplývaly z jeho aktivity. Všechny byly nebezpečné a z jedné nás potrestal.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud