Hynek Preisler
22. října 2012 • 15:38

Liberec s Mladou Boleslaví nenudí. Připomeňte si tři památné bitvy!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když hraje severočeský Slovan Liberec s Mladou Boleslaví, jedná se téměř o derby (obě města dělí padesát kilometrů). O mimořádné okamžiky a hodně emocí nebývá nouze. A nejen proto, že ve vzájemných zápasech těchto soupeřů padají v průměru téměř čtyři branky na zápas (přesně 3,875). Připomeňte si 3 TOP zápasy mezi Libercem a Mladou Boleslaví.



Památné duely mezi Libercem a Mladou Boleslaví v Gambrinus lize.

1. Liberec-Mladá Boleslav 2:1 (březen 2012)

Poslední vzájemný duel. Štajner a spol. v něm předvedli ďábelský obrat jako Manchester United ve finále Ligy mistrů 1999 s Bayernem. Ještě ve druhé minutě nastavení Slovan prohrával 0:1 po brance Kúdely ze 30. minuty. V čase 91:44 však vyrovnal Gebre Selassie a vítězný gól vstřelil v čase 92:56 střídající Miloš Bosančič. Severočeši se neskutečným závěrem odrazili ke třetímu mistrovskému titulu, kdežto Mladá Boleslav se po zpackaném finiši začala trápit a mistrovské ambice definitivně ztratila.

2. Liberec-Mladá Boleslav 2:3 (květen 2006)

Zápotočný a spol. již měli titul v kapse, Mladá Boleslav však potřebovala vyhrát, aby si zajistila kvalifikaci Ligy mistrů. Ke třem bodům jí tehdy neskutečným způsobem pomohl sudí Radek Matějek, který proti domácím odpískal dva pokutové kopy. Naopak hostům zřejmě dvě penalty odpustil... Marek Kulič vstřelil hattrick, třetí gól dal až v nastaveném čase.

3. Mladá Boleslav-Liberec 4:0 (květen 2007)

Liberec se jako obhájce titulu až do 30. kola přetahoval se Spartou o mistrovský titul, nakonec však skončil až čtvrtý bez evropských pohárů. Parta Vítězslava Lavičky totiž tvrdě narazila v Mladé Boleslavi, která Severočechy rozdrtila jasně 4:0. Dva góly dával Kysela, po jednom Kopic s Holubem. O den později Vítězslav Lavička na funkci trenéra Slovanu rezignoval.

Sami tomu nevěří. Bosančič s Váchou slaví vítěznou trefu na 2:1, Liberec si v bitvě s Mladou Boleslaví v březnu 2012 připsal tři body
Sami tomu nevěří. Bosančič s Váchou slaví vítěznou trefu na 2:1, Liberec si v bitvě s Mladou Boleslaví v březnu 2012 připsal tři body

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud