1. listopadu 2012 • 04:00

Křetínského kabela? Muž s koženou brašnou nemůže projít, říká Lafata

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zamotaná kauza českého fotbalu mizí do ztracena. To vyplývá ze slov šéfa útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Tomáše Martince. Ten naznačuje, že majitel Sparty Daniel Křetínský nepředal Miroslavu Peltovi žádné důkazní materiály, které by prokázaly nekalé praktiky v českém fotbale. "Asi je vše v pořádku," říká v anketě deníku Sport jablonecký kanonýr David Lafata.



Křetínský navštívil předsedu FAČR Miroslava Peltu po utkání v Plzni, které Sparta prohrála nafilmovanou penaltou Davida Limberského. Šéf českého fotbalu byl po schůzce s Křetínským zdrcený a celou věc předal policii.


Ze slov šéfa odhalování korupce Tomáše Martince vyplývá, že v propírané "kabele" žádné důkazy nebyly. Po týdnech nejistoty tak celá kauza uvízla na mrtvém bodě.

Zlobí se zástupci vedení svazu, kterým Pelta podrobnosti schůzky s Křetínským odmítl sdělit. Žádají, aby se případem zabývala disciplinární komise asociace. Majiteli Sparty v případě, že by jeho materiály postrádaly důkazy, hrozí až zákaz činnosti ve fotbale.

"Nevím, co měl pan Martinec na mysli, když mluvil o osobních věcech. Držel bych se tedy toho, na čem jsme se dohodli na výkonném výboru a slíbili předsedovi Miroslavu Peltovi – počkat, co vyšetří policie, a pak teprve začít jednat," říká člen výkonného výboru FAČR Jindřich Rajchl.

"Na místě předsedy bych hned na začátku celé kauzy svolal kluby, oznámil jim, koho se to týká a okamžitě do toho zapojil disciplinárku," zastává opačný názor šéf Příbrami Jaroslav Starka.

"Úkol zněl jasně: muž s koženou brašnou nemůže projít," zlehčuje celou situaci útočník Jablonce David Lafata. "Ne, vážně. Pokud žádné důkazy pan Křetínský panu Peltovi nepředal a žádné tedy neexistují, pak je asi všechno v pořádku," dodává.

"Zda by mělo být zahájeno řízení s Křetínským, pokud se nic neprokáže? To nevím, ale asi to není jeho chyba, že žádné důkazy nejsou," přidává Lafata.

Anketu fotbalových osobností k celé kauze najdete v deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud