31. března 2013 • 16:00

Nedvěd dokázal nemožné. Spojil na chvíli fanoušky Sparty a Plzně!

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna jediná chvíle spojila v sobotu večer nesmiřitelné rivaly Spartu a Plzeň. Fanoušci nejlepších českých klubů zatleskali těsně před výkopem šlágru na Letné záložníkovi Pavlu Nedvědovi, který se přijel z Itálie na zápas podívat.



Legendární záložník, jenž prošel během kariéry plzeňským klubem, ale do fotbalového světa vyrazil právě ze Sparty, si ovace zasloužil.

Fandové Sparty si s těmi plzeňskými nemohli přijít na jméno, choreo, které si dělalo legraci z rivala, střídaly nové a nové slovní ataky fanoušků. Vzduchem létaly i urážky, tu hráčů, tu týmů.

V nadsázce šlo říct, že kdyby jedna strana tvrdila, že obloha je v noci černá, druhá strana by tvrdila opak. V jedné chvíli však nastal klid zbraní. Rivaly na chvíli usmířil Pavel Nedvěd, držitel Zlatého míče pro nejlepšího hráče Evropy z roku 2003.

Čtyřicetiletý funkcionář italského Juventusu se netají tím, že obdivuje výkony Plzně v Evropské lize, s letenským klubem ho pojí vlastní úspěchy v rudém dresu. Proto musel být Grande Paolo nejspíš na tribuně hodně rozpolcený.

To, že na zápas přijel z ciziny, nikoho nepřekvapilo, fotbal miluje a šlágr si nenechal ujít. „Pavel se ohlásil, byli jsme s ním v kontaktu,“ řekl Nedělnímu Blesku zástupce Sparty Tomáš Křivda.

V chladném večeru seděl Nedvěd na tribuně s šálou kolem krku, barevně však neladila s kombinací, kterou vyznávají oba sobotní rivalové. I tak si vysloužil poklonu, nabitá Letná skandovala jeho jméno, fanoušci dali najevo, že na známého srdcaře nezapomněli.

Možná, že Nedvěd nepřijel na Letnou jen tak náhodou, v bitvě dvou nejlepších českých celků mohl vyhlížet posily pro svůj Juventus.

Pavel Horváth nestíhal a od Sportu vyfasoval za výkon proti Spartě nízkou známku.
Pavel Horváth nestíhal a od Sportu vyfasoval za výkon proti Spartě nízkou známku.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud