31. března 2013 • 20:40

I kdyby pískal Číňan, byl by lepší než čeští sudí, míní čtenáři

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slova chvály a samé poklony prší na hlavu německého sudího Wolfganga Starka, který řídil v sobotu večer šlágr Gambrinus ligy mezi Spartou a Plzní (1:0). Způsob řízení zápasu udělalo dojem i na čtenáře iSport.cz, ti naopak dali co proto českým mužům s píšťalkou. „Výborný výkon rozhodčího, škoda, že takhle neumějí pískat u nás,“ posteskl si v diskusi na iSport.cz Petr Kmínek a vystihl tak náladu většiny příspěvků.



Stark zápas zvládl, potěšil šéfku českých sudí Dagmar Damkovou a dojem udělal i na fotbalové fanoušky. „Pískal hodně dobře, je vidět, že je někde jinde než naši rozhodčí,“ uvedl třeba Jan Vejmělka. „Velmi dobrý nápad, to se povedlo,“ podpořil myšlenku nasazení arbitra z ciziny další z čtenářů Petr Hrubý.

Martin Marný se ale domnívá, že nebylo těžké překonat české arbitry. „Bohužel současný stav českých sudích je tak žalostný, že i kdyby včera pískal třeba Číňan, tak by byl lepší než ti naši. Českým sudím ujel vlak, pískají jak v devadesátých letech, nemoderně, špatně,“ napsal v diskusi na iSport.cz.

„Paní Damková a její Black boys komedy by měli urychleně hledat nápravu a nejlépe tak 90% rozhodčích vyhodit z GL,“ dodal. „Českým rozhodčím prostě nevěřím... jsou špatní a bohužel ovlivnitelní!!!“

Na nepříliš povedené výkony mužů s píšťalkou v Gambrinus lize narážel i Jiří Šplíchal z Českých Budějovic. „Stark skvělej výkon ! Bohužel od příštího kola se zase můžeme "těšit" na naše rozhodčí. O titulu pro Plzeń nepochybuju - Paclík, Berbr, Damková to pohlídají ;-),“ měl jasno.

Čtenářům se nezamlouvá ani to, že šéfka rozhodčích nemá v plánu povolávat sudí z ciziny na další vypjaté duely v Gambrinus lize. „Takhle by měli pískat všichni a když to neuměj, ať ho sem pošlou zase. Super rozhodčí,“ napsal Miroslav Simmons.

Zaznělo i zajímavé vysvětlení, proč hráči s arbitrem v sobotu večer na Letné nediskutovali. „Moc hráčů německy asi neumí, proto do toho Starkovi nemohli tolik mluvit,“ doplňuje jeden z diskutujících. Na druhou stranu podle něj sudí Stark věděl, jak si zjednat respekt a ani k tomu nepotřeboval tahat karty.

Patriku Hynkovi se i přes dobrý výkon angažování německého sudího nezamlouvalo. „Proč bereme německé rozhodčí, to těm našim nevěříme?“ ptá se.

„Já sem rád, že pískal, ale zamyslete se, to můžou všechny zápasy pískat přespolní a ne ti naši, co písknou jakýkoliv střet,“ zavrhuje naopak častější nasazování arbitrů z ciziny jeden z čtenářů iSport.cz.

Ostře mu oponuje třeba Vojtěch Zoul, ten schvaluje nasazení sudích z ciziny. „Ti naši jsou neschopní lemplové, co by zápas jara akorát posrali. Stark to zvládl výborně. Byl to od svazu skvělý tah,“ dodal.

Zahájení utkání Sparty s Plzní, které řídila trojice německých rozhodčích v čele s Wolfgangem Starkem
Zahájení utkání Sparty s Plzní, které řídila trojice německých rozhodčích v čele s Wolfgangem Starkem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud