2. listopadu 2013 • 13:15

Letná se těší na velkou bitvu! Sparta jde proti africkým kočkám

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:15 | Tik, tak, tik, tak. A je to tady. Liga dnes nabízí od 20.15 (PP ČT sport) zápas nejlepšího proti druhému. Sparta versus Teplice. Na Letné se čeká vysoká návštěva, přes 14 tisíc diváků.



Kreativita a přímočarý fotbal v podání týmu Zdeňka Ščasného. A ofenzivní nálety obou mužstev. Vždyť Sparta a Teplice mají dva nejsilnější útoky v lize.

Deník Sport vybral čtyři hlavní motivy dnešního šlágru.

Ani triumf Sparty ligu nerozhodne

Sparta má na Teplice náskok šest bodů. Když vyhraje, Severočechy od sebe odstřihne. „Ale ne definitivně. Fotbalová forma jde ve vlnách a Teplice by ještě o nic nepřišly,“ tvrdí David Vavruška, trenér liberecké juniorky.

Dnes večer přichází zápas, který může vážně zdramatizovat situaci v čele tabulky, Teplice by ale musely Spartu porazit. Jenže to se jim nepovedlo už tři roky.

Naposledy vyhrály nad svým dnešním soupeřem 16. října 2010, na Letné slavily tři body za vítězství 2:0. „Neberme výsledek jako definitivní výstup. Pro ligu by bylo zajímavější, kdyby Sparta nevyhrála a čelo se trochu scuklo. Ale i kdyby Teplice prohrály, liga je dlouhá a promarněné velké náskoky už tu byly…,“ připomíná Vavruška.


„Rychlá rota“ zajistí atraktivitu

Umí rozkmitat nohy jako nikdo v lize. Ofenzivu Teplic dělá „rychlá rota“ Nivaldo, Franci Litsingi a Aidin Mahmutovič. Zejména první dva jmenovaní, kteří nastupují na krajích zálohy, větrají obrany soupeřů s lehkostí afrických koček. Tohle bude bitva ostrých krajů. Vždyť i Sparta má u lajny rychlé typy.

V defenzivě jsou to beci Pavel Kadeřábek a Costa, do útoku mašíruje fofrem zase Ladislav Krejčí. Jen letmým pohledem lze vytušit, že tohle bude fotbal od jedné brány k druhé. Tedy za předpokladu, že oba týmy nedají přednost opatrnosti.

„Rychlostní předpoklady obou týmů se vytloukají, to znamená, že se Sparta i Teplice mohou navzájem eliminovat. A co se týče utkání, bude to velmi kvalitní a ofenzivní zápas,“ je přesvědčený expert Verner Lička.


Ustojí hostující stopeři tlak Sparty?

Ačkoliv jsou druhé v lize, mají Teplice pasivní bilanci obrany. Z dvanácti zápasů třináctkrát inkasovaly. V soutěži jsou čtyři týmy, které se dovedou bránit líp – Sparta, Plzeň, Mladá Boleslav a Dukla.

Pouze ve čtyřech ligových zápasech dokázali Severočeši udržet nulu, Brno jim dalo tři góly, Jihlava, Olomouc a Slovácko dva. Defenziva Teplic byla chatrnější už na začátku sezony, teď se do ní navíc promítly absence Michaela Lüftnera a Davida Jablonského. Nová stoperská dvojice Martin Klein a Jan Hošek vypadá zranitelně, nepůsobí pevným dojmem.

„Tohle je vždycky průšvih, pokud vypadne tak významná část bloku. Na druhou stranu Klein s Hoškem už absolvovali těžký zápas proti Plzni a celkem ho zvládli, myslím, že nevybouchnou ani na Spartě,“ míní Lička.


Skvělá atmosféra! Ale plno nebude

Už minulý týden dorazilo Na Stínadla na utkání Teplice-Plzeň přes 16 tisíc diváků. Výborná kulisa, nejvyšší návštěva sezony. A dnes se tohle číslo bude na Letné otřásat. Sparta očekává, že dorazí přes 14 tisíc, to není daleko do teplického rekordu.

Z Teplic vypraví fanklub a radikálnější fanouškovská odnož Sektor 15 dohromady tři autobusy. „Očekáváme, že spousta dalších dorazí do Prahy autem po své linii. Hostující sektor pro tisíc lidí zřejmě nenaplníme, jistě ale zabereme víc než polovinu,“ odhaduje tiskový mluvčí Teplic Martin Kovařík.

Téměř jisté je to, že utkání nebude vyprodané, k dispozici pořád zůstává kolem pěti tisíc lístků a všechny z pokladen podle odhadů nezmizí.

Tepličtí Nivaldo (vpředu) s Litsingim se radují z gólu do sítě Viktorie Plzeň
Tepličtí Nivaldo (vpředu) s Litsingim se radují z gólu do sítě Viktorie Plzeň

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud