28. ledna 2013 • 13:04

Plzeň uplácí každý zápas, tvrdil Goldovi Křetínský. Paclík se brání

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf Sparty Daniel Křetínský řekl Jiřímu Goldovi, bývalému předsedovi disciplinární komise, že Viktoria Plzeň uplácí rozhodčí v každém ligovém zápase. V rozhovoru pro Aktuálně.cz to tvrdí majitel západočeského klubu Tomáš Paclík, který se proti těmto nařčením bude pravděpodobně bránit u soudu.



Podle Tomáše Paclíka, majitele Viktorie Plzeň, se o této informaci dozvěděl na Výkonném výboru FAČR přímo od Jiřího Goldy, který po jednání rezignoval na svou funkci.

„Pan Křetínský na disciplinárce hovořil celou dobu jen o Plzni, mluvil o systematických krocích a že Plzeň uplácí v každém zápase. S tím budeme pracovat. Všechny další kroky teď zvažují právníci, řekl Paclík pro Aktuálně.cz.

Křetínský prý mluvil velmi přesvědčivě a tvrdil Goldovi, že mu ukáže cestu k důkazům. „Dodneška mu ale nic neukázal. Jen se snaží zdiskreditovat Plzeň,“ pokračuje naštvaný Paclík, jenž nesouhlasí s krokem fotbalové vlády ukončit vyšetřování korupční kauzy a přenechat ji policii. „Ani ta podle Goldy nedostala od Křetínského žádné důkazy,“ podotkl šéf Plzně.

Rozhodnutí Výkonného výboru považuje za účelové a nebylo od počátku nastaveno tak, že by pomohlo Plzni. „Lidi, kteří to připravovali, stojí jednoznačně na druhé straně (Křetínský a spol. – pozn. aut.). A myslím, že jde především o Peltu s panem Berbrem,“ míní Paclík.

Golda v rozhovoru pro ČT24 uvedl, že od Pelty měl doporučení uzavřít kauzu s tím, že odečte Plzni body. Ty však měla klubu vrátit Odvolací a revizní komise. Předseda Fotbalové asociace tato tvrzení odmítá, ale Paclík prý slyšel stejnou informaci.

„Už několik měsíců poslouchám, že se máme smířit s mírným trestem a být potichu. Že to pro nás bude lepší řešení. Tu variantu, kterou zmiňujete, s tím očištěním u ORK, jsem zaslechl až v posledních dnech. Ale od koho, to vám teď neřeknu,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud