22. června 2014 • 21:03

Nadržují Brazílii, zlobí se kouč Nizozemska. Vadí mu pořadí zápasů

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě parádní představení, s předstihem zajištěný postup do osmifinále MS. Fotbalisté Nizozemska rozjeli šampionát v Brazílii skvěle a před posledním zápasem ve skupině s Chile už mohou vyhlížet soupeře pro vyřazovací fázi. Trenérovi Luisi van Gaalovi se ale nelíbí, že zápas Brazílie, na kterou může za určitých okolností Nizozemsko narazit, se hraje až po holandském duelu s Chile. "Tohle není fair play," rozčiluje se zkušený, 62letý trenér.



Nizozemsko vs. Chile, start pondělí 18:00.

Brazílie vs. Kamerun, pondělí 22:00.

Tyhle zápasy napoví o tom, jak bude vypadat složení osmifinálových dvojic v utkáních, kde na sebe narazí týmy ze skupiny A a B. Brazílie i Nizozemsko zatím své tabulky vedou, k přímého střetu dvou favoritů turnaje by tedy nedošlo.

V posledním utkání skupiny dostane prostor pro taktizování jen Brazílie. Domácí tým před výkopem svého závěrečného duelu ve skupině už bude znát výsledek Nizozemska s Chile, tedy zápasu, který rozhodne o pořadí na prvních dvou místech ve skupině B.

"FIFA všude zdůrazňuje důležitost fair play. Ale způsob, jakým vymýšlí pořadí zápasů pro domácí Brazílii, rozhodně žádné fair play není," zlobí se Luis van Gaal. Nizozemskému trenérovi vadí, že Brazílie si bude moct vybírat soupeře a přizpůsobit tomu výkon v zápase s Kamerunem.

"My se soustředíme jen na výhru proti Chile. Ale nemyslím si, že náš výkon ovlivní to, že Brazílie hraje až po nás. Očekáváme, že i oni si splní své sportovní povinnosti," věří Van Gaal ve férovost a snahu domácího týmu.

Vrba o Nizozemsku: Při jejich bezchybném výkonu jsem se potil
Video se připravuje ...

Speciální příloha iSport.cz k MS ve fotbale 2014 v Brazílii zde »

Hráči Nizozemska protestují proti výroku sudího, který proti nim odpískal pokutový kop
Hráči Nizozemska protestují proti výroku sudího, který proti nim odpískal pokutový kop

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud