Jonáš Bartoš
10. června 2016 • 18:19

Darida zažil Atlétiko i Barcelonu. Nesmíme se podělat, říká před Španěly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | EURO už klepe na dveře. Českým fotbalistům zbývají poslední dva dny, než vyběhnou do zahajovacího duelu proti Španělsku (pondělí, 15:00). Jak vyzrát na velkého favorita? Zkušenosti se španělským fotbalem v dresu Viktorie Plzeň mají Vladimír Darida a Daniel Kolář, když válčili proti gigantům z Barcelony, Atlétika Madrid a Villarrealu.



Záložník Herthy Berlín zažil španělský kolotoč v době, kdy do velkého fotbalu nakukoval s Plzní. „S Barcelonou jsem nastoupil na pár minut, to se moc nepočítá, Ale hráli jsme pak s Atlétikem Madrid v Evropské lize. Domácí zápas celkem šel, ale u nich to bylo hodně bez míče. Tam jsme si hodně zaběhali,“ vzpomíná Darida na výsledky 0:1 a 1:0.

Dají se zkušenosti z klubové úrovně zúročit v pondělí v reprezentačním dresu? „Kdybych to vzal výsledkově, doma jsme Atlétiko porazili, bylo by ideální, aby byl výsledek stejný. Ale těžko to srovnávat,“ zamýšlí se Darida nad konfrontací Plzně se španělskými giganty a blížícím se souboji českého týmu s jedním z favoritů mistrovství Evropy.

V plzeňském dresu toho proti španělským celkům ještě víc odehrál Daniel Kolář . „Pamatuju si docela překvapivě všechny zápasy. S Barcou doma běžel Milan Petržela za stavu 0:0 sám na bránu, Atlétiko jsme porazili, u nich jsme dlouho drželi remízu. S Villarrealem jsme doma remizovali. Je to španělský fotbal, takže hodně technický a hráči jsou individuálně na špičkové úrovni. Většina z těch týmů se snaží hned po ztrátě balonu presovat, získat rychle balon a držet ho. Pro druhý tým je to vysilující,“ říká zkušený středopolař.

Fotbalisty přijal starosta Tours. Mít je tady je dvojnásobná radost, řekl
Video se připravuje ...

Recept na silného soupeře není jednoduchý. „Jde o velmi silné mužstvo na míči, ale postupem času, co se zápas vyvíjí, jsou druhé poločasy takové, že nejsou tak silní v agresivitě a presinku po ztrátě míče. Potom si týmy, které proti nim hrály, nějakou šanci vytvořily,“ pokračuje Darida. „Není to tak, že by šlo o mužstvo, co neudělá chybu a nepustí soupeře do šance. Budeme rádi, když si nějakou možnost vytvoříme, potom musíme být maximálně efektivní a šance využít.“

Český tým čeká na EURO náročný start velké mise. „Já se na ten zápas těším, myslím, že většina mužstva také. Není nikdo, kdo by byl podělaný. Kdybychom šli do zápasu podělaní nebo s tím, že to nezvládneme, byla by to sebevražda. Nikdo takový by na hřišti být neměl,“ burcuje hráč s 36 reprezentačními starty.

Na Daridově výkonu bude proti Španělům extra záležet. 25letý středopolař bude muset eliminovat sílu Iniesty , Silvy, Fábregase a dalších mimořádných hráčů, kterých je španělský střed zálohy plný. „Jejich střed je velmi silný. Doufám, že najdeme styl, který jim nebude vyhovovat a fotbal jim trošku znepříjemníme. Na středu hřiště to asi nebude jen o mě, ale i o stoperech a možná i podhrotovém hráči,“ uvědomuje si.

Kompletní servis k EURO ve Francii ZDE>>

Že Španělé prohráli, není dobře - dají si o to víc pozor, vědí Češi
Video se připravuje ...

Na český trénink dorazily tisíce diváků, Čech dal rukavice zraněnému fanouškovi
Video se připravuje ...

Češi bydlí ve francouzském zámku. Podívejte se, jak vypadá pokoj Davida Lafaty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud