15. června 2016 • 17:18

Pepe zase řádil. Mstil se nohama, vyvolal sympatie s Islandem

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Také na EURO se o obránci Pepem zase mluví. Opět nikoliv v pozitivních souvislostech. Reputaci portugalského reprezentanta  v poslední době výrazně srážejí výstřelky na hřišti. Po finále Ligy mistrů schytal kritiku za přehnané simulování v dresu Realu Madrid, po první zápase na šampionátu proti Islandu (1:1) zase za zákeřný kop do hrudi útočníka Jona Dadiho Bödvarssona.



Vylučte ho! Hned! Reakce islandského trenéra Heimira Hallgrímssona byla výmluvná. Pepe padal v 69. minutě po střetu s Bödvarssonem k zemi, ale neodpustil si při tom odvetu. Jednou nohou nakopl soupeřova hráče bolestivě do hrudníku, druhou do zad. Jednoznačné nesportovní oplácení.

Zdánlivě nenápadná pomsta však unikla pozornosti hlavního rozhodčího na stadionu v St. Etienne. Nikoliv však řadě fotbalových osobností, které utkání sledovali v televizi. „Jen kvůli Pepemu přeju, aby (Portugalci) prohráli,“ uvedl bývalý norský reprezentant John Arne Riise, který po této sezoně ukončil kariéru. „Island, do toho! Ať jsme na vás hrdí!“ neskrýval sympatie k Pepemu soupeři.

Podobně naštvalo Pepeho počínání také legendárního dánského brankáře Petera Schmeichela. „Proč se rozhodčí tak bojí proti němu zakročit?“ ptal se nechápavě. Pepe stejně jako jeho spoluhráči vyvázli ze zápasu bez žluté karty.

Na jeho adresu zněly ironické poznámky už před zápasem. Druhý z islandských trenérů Lars Lagerbäck o Pepem řekl: „Pro mě je to herectví té nejvyšší kvality. Ale netuším, jaké požadavky mají v Hollywoodu. Tyhle věci se mi nelíbí. Myslím, že bychom je měli trestat zpětně na základě videa." Po vzájemném zápase by asi nic ze svých slov nezměnil.

VIDEO | Podívejte se na Pepeho nepotrestané oplácení

 
@dera by allsports0

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud