10. října 2019 • 23:00

Prahu čeká horký pátek: fotbaloví rowdies, loučení s Gottem i festival

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Praha v obležení! V pátek se v české metropoli sejdou hned tři velké akce. Fotbalová reprezentace sehraje večer kvalifikační zápas s Anglií, kam se chystají tisíce hostujících fanoušků (Česko - Anglie ONLINE 20:45 zde »). Na Žofíně bude od rána probíhat loučení veřejnosti se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem, na které má dle odhadů přijít až 300 tisíc lidí. A aby toho nebylo málo, tisíce lidí budou v ulicích centra Prahy obdivovat světelné instalace Signal festivalu.



Česko - Anglie: Opilí hooligans v Praze

Začněme fotbalem. Zápas s Anglií je výjimečnou sportovní událostí, navíc důležitým kláním v boji o postup na mistrovství Evropy 2020. Vyprodáno zatím není, den před zápasem zbývaly v prodeji zhruba dva tisíce lístků. Do Prahy se každopádně chystá velký počet fanoušků z Anglie, kteří zápas svého "Albionu" spojí s příjemným víkendem v Praze.

Hosté mají na zápas v Edenu přidělenou kvótu 3 731 lístků, do Česka jich ale přiletí možná až dvojnásobek. Česká strana počet vstupenek pro hostující příznivce nebude navyšovat.

S tím můžou být spojené i bezpečnostní problémy. Řada anglických fanoušků může být posilněná alkoholem a v metropoli dělat neplechu. Britská policie dokonce na základě neblahých zkušeností z loňského zápasu v Amsterdamu proti Nizozemsku žádala o přeložení utkání. UEFA návrh odmítla.

Stadion Eden: Vstupenky na místě jen s českou občankou

FAČR chce maximálně zamezit případným nepřístojnostem a v den zápasu nebude prodávat lístky na utkání fanouškům hostujícího týmu. Čeští příznivci se v pátek dostanou k lístkům na stadionu pouze na základě předložení platného dokladu se jménem a fotografií.

„Velice pozorně monitorujeme ve spolupráci s českou i anglickou policií potenciální rizika spojená s pořadatelstvím pátečního zápasu. Snažíme se v celé řadě bodů připravit na případné potíže, které mohou nastat s příjezdem některých radikálních fanoušků. Fakt, že se tyto osoby nebudou moci v Praze dostat v den utkání k volným lístkům, považujeme z naší strany za důležité a preventivní rozhodnutí,“ říká předseda asociace Martin Malík.

Tak vypadaly výtržnosti fanoušků Anglie v ulicích Porta
Tak vypadaly výtržnosti fanoušků Anglie v ulicích Porta

FAČR také apeluje směrem k českým fanouškům, aby si stále v případě zájmu pořídili ještě stále dostupné lístky na utkání prostřednictvím webu www.vstupenkyfotbal.cz. V pátek budou lístky k dostání na Sinobo Stadium pouze na základě předložení platného dokladu totožnosti se jménem a fotografií. Vozíčkáři si mohou vstupenky za 500 korun objednávat na e-mailové adrese vstupenky@fotbal.cz.

Rozloučení s Karlem Gottem

Příznivci "Albionu" se možná budou divit, s jakým návalem se v pátek v Praze potkají. V centru podél řeky Vltavy se budou štosovat davy lidí, kteří se přijedou poklonit památce zesnulého Karla Gotta.

Veřejné rozloučení s legendárním zpěvákem proběhne od 8 do 22 hodin na Žofíně. Policie chystá řadu dopravních omezení, během dne se může v centru objevit až 300 tisíc návštěvníků.

Rozloučení s Karlem Gottem sledujte ONLINE zde »

Gottův pohřeb na Žofíně: přehled MHD i parkování »

Dopravní omezení při pohřbu Gotta: kde v Praze parkovat »

Signal festival ucpal ulice

Aby akcí nebylo málo, v pátek večer bude také probíhat 7. ročník Signal festivalu, jehož program je rozprostřený po celém centru Prahy a trvá od 19.00 až do půlnoci. V minulých letech množstí lidí některé ulice doslova ucpalo.

Pro fotbalové fanoušky platí, aby k Edenu do Vršovic dorazili s dostatečným předstihem, pokud se chtějí v klidu dostat na svá místa. A pokud to jde, vyhnuli se centru, které bude přeplněné kvůli dvěma dalším velkým událostem...

Vše o utkání Česko - Anglie najdete zde »

Góly

Domácí: 9. Brabec, 85. Ondrášek

Hosté: 5. Kane

Sestavy

Domácí: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil – T. Souček, Král – Masopust (90. Zmrhal), Darida (C), Jankto (82. J. Kopic) – Schick (65. Ondrášek).

Hosté: Pickford – Trippier, M. Keane, Maguire, Rose – J. Henderson, Rice (88. T. Abraham), Mount (72. Barkley) – Sterling, Kane (C), Sancho (73. Rashford).

Karty

Domácí: Jankto

Hosté: Rose, Sterling, J. Henderson

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (vš. Slovinsko)

Stadion

Sinobo Stadium, Praha

Návštěva

18 651 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 8 7 0 1 37:6 21
2. Česko 8 5 0 3 13:11 15
3. Kosovo 8 3 2 3 13:16 11
4. Bulharsko 8 1 3 4 6:17 6
5. Černá Hora 8 0 3 5 3:22 3

Informace pro fanoušky před utkáním s Anglií
1) Přijďte včas. Zápas začne ve 20:45. Prosíme proto fanoušky, aby na Sinobo Stadium (Eden, domácí stadion Slavie) dorazili s dostatečným časovým předstihem. A to nejenom ke stadionu, kde bude ve Fanparku (otevřený 17:00 – 19:45) probíhat několik doprovodných akcí, ale i na místa na tribunách. Všichni diváci totiž musí projít důkladnou bezpečnostní prohlídkou. Pokud se na poslední chvíli shromáždí u vstupů větší množství návštěvníků, nebude v silách pořadatelské služby všechny fanoušky odbavit včas.
2) Děkujeme! Čechovi, Plašilovi, Lafatovi a Kolářovi. Už před zápasem proběhne jeden z vrcholů večera. Čtyři hráči, kteří v minulých měsících ukončili aktivní kariéru a zároveň hráli významnou roli v české reprezentaci, dorazí na zápas, aby si ještě jednou vyslechli potlesk skvělých českých fanoušků. Slavnostní ceremoniál začne už ve 20:20. I proto apelujeme na fanoušky, aby byli na svých místech včas.
3) Na číslu vstupu nezáleží. Fanoušci se mohou frontám alespoň částečně vyhnout tím, že použijí méně frekventované vstupy. Na stadion se totiž dostanou vstupy 1, 2 a 4 bez ohledu na to, jaké číslo mají napsané na vstupence. Pořadatelská služba bude mít rovněž více mobilních čteček než na běžné zápasy – tak, aby byl průchod fanoušků na tribuny co nejplynulejší.
4) Využijte městskou hromadnou dopravu. Sinobo Stadium stojí v husté městské zástavbě a při exponovaných zápasech v okolí stadionu kulminuje už tak vysoká hustota dopravy. Problémem bývá i nedostatek parkovacích míst. Prosíme proto diváky, aby před zápasem využili městskou hromadnou dopravu a auta odstavili na vzdálenějších parkovištích. Zvýší to komfort všech při cestě na stadion i po skončení zápasu. Dopravní podnik doporučuje přijet metrem do stanic Želivského nebo Strašnická a dojít do Edenu pěšky. Provoz tramvají a autobusů bude krátkodobě posílen po utkání. Doprava po Praze navíc bude komplikovaná kvůli smutečnímu rozloučení s Karlem Gottem na Žofíně a laserové projekci Signal Festival 2019. Na všechny tři akce se chystají desetitisíce lidí.
5) Nebezpečné předměty nechte doma. U vstupu na stadion budou probíhat zevrubné bezpečnostní prohlídky. Prosíme návštěvníky, aby respektovali návštěvní řád Sinobo Stadium. Je zakázáno vnášet na stadion předměty, kterými by mohla být jakkoliv ohrožena bezpečnost. Zejména se jedná o zbraně, větší batohy nebo tašky, pyrotechniku, láhve nebo plechovky, laserová ukazovátka, fotoaparáty a podobně.
6) Prodej vstupenek. Fotbalová asociace České republiky chce zamezit případným výtržnostem a v den zápasu nebude prodávat vstupenky fanouškům hostujícího týmu. Čeští příznivci se na stadionu dostanou k lístkům jen na základě předložení platného dokladu totožnosti. Zbylé vstupenky se budou prodávat na pokladně číslo 2, a to od 15:00.
7) Nevidomý fanoušek. Čeští fotbalisté budou mít proti Anglii netradiční podporu. V Edenu jim budou fandit také nevidomí a slabozrací fanoušci. Reprezentace se tak připojí k projektu Světlušky a Českého rozhlasu Radiožurnál „Nevidomý fanoušek“. Tito příznivci budou v sektoru 106. Prosíme okolní fanoušky o ohleduplnost.
8) Respektujte pokyny pořadatelů. Prosíme diváky, aby respektovali pokyny pořadatelů, a to ve Fanparku i přímo na stadionu, abychom si všichni společně mohli užít výjimečný fotbalový zápas.

Southgate: Češi mají výbornou historii. Kouč mluvil i o rasismu
Video se připravuje ...

Darida před Anglií: Nebudeme zalezlí, hrát na 0:0 nechceme
Video se připravuje ...

Jak na Angličany? Načapat je při chybách v rozehrávce, poodhaluje Jankto
Video se připravuje ...

Slávistická obrana v reprezentaci? Jsou tam zajímavé varianty, směje se Kúdela
Video se připravuje ...

Krejčí na kraj obrany, Hovorka a Novák odpadli. S čím Češi vyrukují na Albion?
Video se připravuje ...

Ondrášek o fotbale v Americe: Trochu laxní, je to jiný svět
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud