30. listopadu 2019 • 18:46

Los EURO 2021: Češi proti Anglii a Chorvatsku. Budou hrát i ve Wembley

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase proti Anglii! Tým trenéra Jaroslava Šilhavého se na mistrovství Evropy utká ve skupině D se stejným soupeřem, se kterým na šampionát postoupil z kvalifikace. Dále české fotbalisty čekají ještě vicemistři světa z Chorvatska a postupující z play off Ligy národů. Tím bude Skotsko, Norsko, Srbsko, nebo Izrael. Své zápasy odehrají Češi ve Velké Británii - v londýnském Wembley a v Glasgow.



Los, na kterém se podílel i bývalý český reprezentant Karel Poborský, rozdělil 24 týmů do šesti čtyřčlenných skupin. Do vyřazovací části šampionátu postoupí první dva celky z každé skupiny a nejlepší čtyři mužstva z třetích míst. Mistrovství Evropy začne 11. června v Římě a vyvrcholí o měsíc později finálovým duelem v Londýně.

Jak sehnat vstupenky na EURO 2021? Více ZDE>>>

Turnaj se bude hrát poprvé ve 12 zemích na počest 60. výročí evropských šampionátů, každou skupinu budou hostit dvě města. Zatím je známo 20 z 24 účastníků EURO, o zbylých čtyřech se rozhodne až v březnu při play off Ligy národů, jehož vítězové mají místa ve skupinách C, D, E a F.

Šilhavého svěřenci vstoupí do šampionátu 14. června v Glasgow soubojem s vítězem play off. Na stejném místě se 18. června utkají s Chorvatskem a skupinu uzavřou ve Wembley 22. června proti Anglii.

Zatím je známo 20 z 24 účastníků turnaje, o zbylých čtyřech se rozhodne až v březnu při play off Ligy národů, jehož vítězové mají místa ve skupinách C, D, E a F.

Program české skupiny na EURO 2021

13. června: 15:00 Anglie - Chorvatsko (Londýn)
14. června: 15:00 vítěz play off Ligy národů C - ČESKO (Glasgow)
18. června: 
18:00 Chorvatsko - ČESKO (Glasgow),
21:00 Anglie - vítěz play off Ligy národů C (Londýn), 
22. června: 
21:00 ČESKO - Anglie (Londýn), Chorvatsko - vítěz play off Ligy národů C (Glasgow)

Celý program EURO 2020 najdete ZDE>>>

Šampionát se bude hrát poprvé ve 12 zemích na počest 60. výročí od prvního EURO, každou skupinu budou hostit dvě města. Los byl neobvyklý, neboť ho UEFA přizpůsobila účasti pořadatelských týmů. Jednotlivé celky byly předem umístěny do měst tak, aby mohly hrát doma; celkem 13 z 24 pozic už bylo obsazeno před losem.

UEFA nasadila reprezentace do košů podle výsledků v kvalifikaci a český celek těsně udržel pozici ve třetím. Reprezentanti měli jistotu, že se vyhnou obhájcům trofeje Portugalcům, Turecku, Dánsku, Rakousku a Švédsku, zároveň nemohli do skupiny B.

Bývalý německý reprezentant Philipp Lahm při losu rozhodl o tom, že si Češi zopakují kvalifikační souboje s Anglií. V březnu na úvod utrpěli ve Wembley historický debakl 0:5, v říjnu doma v Edenu ale Albion porazili 2:1 a připravili mu jedinou bodovou ztrátu ve skupině, kterou soupeř vyhrál. S Chorvatskem reprezentanti hráli v roce 2016 na Euru ve Francii druhý zápas. V závěru dokázali stáhnout dvoubrankovou ztrátu a remizovali 2:2.

„Los se mi líbí. Hrát na ostrovech je vždy úžasné, hrát tam Euro je fantastické. Považuju za úžasné, že jsme v této skupině. Pokud budeme chtít uspět, je jedno, v jaké jsme skupině. Budeme tam muset odevzdat maximum a uspět proti favoritům,“ řekl v České televizi asistent trenéra Jiří Chytrý.

Český celek v samostatné historii postoupil na všech sedm mistrovství Evropy, na posledním kontinentálním šampionátu v roce 2016 skončil ve skupině. Na nadcházející turnaj postoupili reprezentanti z druhého místa v kvalifikační skupině A.

Základní skupiny EURO 2021:

Skupina A (Řím, Baku): Turecko, Itálie, Wales, Švýcarsko

Skupina B (Petrohrad, Kodaň): Dánsko, Finsko, Belgie, Rusko

Skupina C (Amsterdam, Bukurešť):
Ukrajina, Nizozemsko, Rakousko, vítěz play off skupiny D

Skupina D (Londýn, Glasgow):
Anglie, Chorvatsko, vítěz play off skupiny C, ČESKO

Skupina E (Bilbao, Dublin):
Španělsko, Švédsko, Polsko, vítěz play off skupiny B

Skupina F (Mnichov, Budapešť):
Německo, Francie, Portugalsko, vítěz play off skupiny A

Play off Ligy národů:

Skupina A: Island - Rumunsko, Bulharsko - Maďarsko
Skupina B: Bosna - Severní Irsko, Slovensko - Irsko
Skupina C: Skotsko - Izrael, Norsko - Srbsko
Skupina D: Gruzie - Bělorusko, Severní Makedonie - Kosovo

Český tým vytáhl z osudí bývalý kapitán německé reprezentace Philipp Lahm
Český tým vytáhl z osudí bývalý kapitán německé reprezentace Philipp Lahm

Ideální 11 Ondřeje Škvora: Do brány by dal Koláře, do zálohy Masopusta
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud