13. června 2021 • 19:50

Rakousko - Sev. Makedonie 3:1. Rozhodnutí v závěru, výhru pojistil Arnautovič

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Rakouska porazili ve skupině C EURO 2021 Severní Makedonii 3:1 a získali první tři body. Po vyrovnaném prvním poločase urvali jižní sousedé výhru v poslední čtvrthodině. Vítěznou branku vstřelil Michael Gregoritsch a pojistku přidal Marko Arnautovič.



Rakousko startuje na třetím Euru, až v sedmém utkání se ale dočkalo premiérového vítězství. Zároveň v něm vstřelilo více branek než při předchozích dvou účastech dohromady, kdy dalo pouze po gólu. Rakušané na vrcholném turnaji oslavili první triumf po 31 letech od světového šampionátu 1990 v Itálii. Severní Makedonie, která debutovala na závěrečném turnaji, podlehla Rakousku i ve třetím utkání. V poslední kvalifikaci o ME mu podlehla 1:2 doma a 1:4 venku.

Další zápas čeká oba týmy ve čtvrtek. Rakousko se utká v Amsterodamu s domácím Nizozemskem, Severní Makedonie opět v rumunské metropoli narazí na Ukrajinu.

Utkání nabídlo opatrný začátek. V 18. minutě se Rakušané prosadili z první šance po akci dvou hráčů z německé bundesligy. Lainer si naběhl za obranu na Sabitzerův centr a povedeným zakončením ze vzduchu na zadní tyč překonal brankáře Dimitrievského.

Obránce Mönchengladbachu následně před sebe natáhl triko s nápisem „Eriksene, zůstaň silný“. Vyjádřil jím podporu dánskému záložníkovi, jemuž lékaři v sobotním duelu s Finskem po zástavě srdce zachránili život.

Poté se rakouský útočník Kalajdzic zblízka neprosadil a Makedonci v 28. minutě srovnali. Po nedorozumění Hintereggera se Sabitzerem se míč odrazil k rakouské brance, gólman Bachmann ho při výběhu neudržel v rukavicích a rekordman v počtu startů i gólů za makedonskou reprezentaci Panděv se nemýlil.

Zápas nadále nabízel minimum šancí. Až po více než hodině hry Dimitrievski vytáhl Gregoritschovu hlavičku. V 78. minutě přišel rozhodující okamžik. Kapitán Alaba nacentroval před branku, Gregoritsch byl u balonu dříve než Dimitrievski a vrátil svému týmu vedení. Následně stejně jako Lainer na dálku podpořil Eriksena.

V 89. minutě si Arnautovic obehrál makedonského gólmana a stanovil konečné skóre.

Góly

Domácí: 18. Lainer, 78. Gregoritsch, 89. Arnautović

Hosté: 28. Pandev

Sestavy

Domácí: Bachmann – Lainer, Dragović (46. Lienhart), Hinteregger, Ulmer – Baumgartner (58. Gregoritsch), Laimer (90+3. Baumgartlinger), X. Schlager (90+4. Ilsanker), Alaba (C) – Sabitzer – Kalajdžić (58. Arnautović).

Hosté: Dimitrievski – Nikolov (64. Bejtulaj), S: Ristovski, D. Velkovski, Musliu (86. M. Ristovski), Alioski – E. Bardhi (82. Tričkovski), A. Ademi, Elmas – Pandev (C), Trajkovski (63. Kostadinov).

Náhradníci

Domácí: Trimmel, Schlager, Schöpf, Schaub, Lazaro, Ilsanker, Grillitsch, Baumgartlinger, Lienhart, Gregoritsch, Arnautović, Pervan

Hosté: Avramovski, Bejtulaj, Čurlinov, Hasani, Jankov, Tričkovski, Velkoski, Spirovski, Šiškovski, Ristovski, Ristevski, Kostadinov

Karty

Domácí: Lainer

Hosté: Trajkovski, Alioski

Rozhodčí

Ekberg (SWE) – Culum (SWE), Hallberg (SWE)

Stadion

Národní Arena, Bukurešť

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 3 3 0 0 8:2 9
2. Rakousko 4 2 0 1 5:5 6
3. Ukrajina 3 1 0 2 4:5 3
4. Makedonie 3 0 0 3 2:8 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud