Karel Häring
11. června 2015 • 15:05

Jestli se bojíte hlavně počasí, je to ponižující, vzkazuje trenér Islandu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z REYKJAVÍKU | Jsou přesvědčeni, že se poučili z listopadové porážky a proti Česku to prokážou – v utkání, které podle trenéra Heimira Hallgrimssona nese parametry jedné z rozhodujících bitev ve skupině. Moc dobře ví, že případný úspěch trenéra Pavla Vrby by český tým téměř jistě poslal na EURO 2016.



Domácí moc dobře vědí, co je v pátek v sázce. "Pokud vyhrajeme, poskočíme na první místo, což by pro nás před následujícím zápasem s Nizozemskem bylo důležité. Jestliže zvítězí Češi, prakticky si zajistí postup na EURO. Ale teď je na nás, abychom jim poodskočili," řekl na předzápasové tiskové konferenci trenér domácího týmu Heimir Hallgrimsson.

Podzimní duel vyšel lépe domácímu Česku (výhra 2:1), to teď Islanďané chtějí napravit. „V Plzni nás trochu překvapila taktika a tlak, který na nás Češi vyvinuli. Ale tohle už jsme si s hráči rozebrali a myslím, že budeme připravenější. Tehdy jsme nebyli v nejlepší kondici, podali jsme horší výkon než obvykle,“ vysvětlil Hallgrimsson.

Kouč domácího výběru uznává kvalitu Vrbova souboru, momentálně vedoucího týmu kvalifikační skupiny A. "Češi mají velmi silný tým, není žádná ostuda s nimi remizovat, ale lepší je vyhrát," pověděl Hallgrimsson. "Je možné, že si Češi budou chtít zajistit postup už tady. Nevíme, co plánují, ale za nás můžu říct, že se všichni budou snažit odvést to nejlepší."

Limberský: Polární den na Islandu? Pokud budou závěsy, vyspím se
Video se připravuje ...

Remíza s Lotyšskem? Češi prokázali týmový duch

Islanďané jdou do zápasu s pověstí velmi dobře organizované družiny, na domácí půdě v evropské kvalifikaci v zápasech s Tureckem (3:0) i favorizovaným Nizozemskem (2:0) nedostali branku. „Myslím, že máme dobrou a velmi organizovanou obranu. Ale nevím, jestli to je odpověď," culil se Hallgrimsson.

Češi po suverénní jízdě podzimní kvalifikací poprvé zaškobrtli při posledním duelu s Lotyšskem, když doma na poslední chvíli zachraňovali alespoň remízu 1:1. "Mimo jiné ukázali, jak silný týmový duch mají, protože vydrželi bojovat až do konce a podařilo se jim vstřelit branku," ocenil šéf islandské lavičky.

Duel v Reykjavíku je naplánován na pátek 18:45 tamního času (20:45 SEČ). Před zápasem se přetřásá ï chladnější počasí a specifické podmínky ostrova, které by víc mohly vyhovovat domácím borcům.

"Myslím, že si na počasí nikdo nebude stěžovat," uvedl kapitán Gunnarsson. "Je pro nás ponižující, jestli se bojíte hlavně počasí," ohradil se trenér Hallgrimsson, než mu bylo novináři vysvětleno, že dotaz na podmínky utkání byl myšlen kvůli teplotnímu rozdílu a ne hanlivě vůči jeho týmu.

Navíc, den před utkáním překvapivě vysvitlo nad Reykjavíkem slunce. Vydrží do pátku?

Kadlec o budoucnosti: Mám se hlásit ve Frankfurtu. Ale stát se může cokoliv
Video se připravuje ...

Darida se na srazu léčí ze sestupu Freibugu: Snažím se to dostat z hlavy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud