13. listopadu 2016 • 16:28

Střelec Krmenčík se mekáče vzdal. Má nadváhu, smál se trenér Jarolím

Autor: jam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odměna v podobě hamburgeru ho nelákala. „Já z mekáče moc jíst nemůžu, protože pan Bečka, náš kondiční trenér v Plzni, nadává, že mám ještě asi kilo navíc,“ hlásil první český kvalifikační střelec Michael Krmenčík po páteční výhře 2:1 nad Norskem. Ostatně trenér Karel Jarolím měl podobný názor. „Asi to chtít nebude. Možná by potřeboval dát něco dolů,“ oddechl si naoko kouč, pedant na zdravou stravu, že nebude muset prvního úspěšného kanonýra zvát do fast foodu, jak předtím slíbil.



Radost, že se konečně někdo trefil, měl ale Jarolím velkou. A první gól vstřelil právě přízrak z Plzně, jehož nominace fanoušky rozdělovala, nasazení do základní sestavy pak o to víc. Jenže Krmenčík prožil debut, o jakém snad ani nesnil. Už po jedenácti minutách po přihrávce Ladislava Krejčího doklepával míč do odkryté brány. „Jsem typ hráče, který by to dokázal spálit. Ale zaplaťpánbůh, že to tam spadlo,“ culil se Krmenčík.

Reprezentace byla před utkáním s Nory v nepříjemné situaci, ve třech předešlých kvalifi -kačních kláních nedala ani gól. Jarolím hledal střelce, v útoku zkoušel Václava Kadlece, Milana Škodu, Matěje Vydru nebo Patrika Schicka. Gól však nikde. V pátek večer ukázal na divocha z Plzně. „Spoléhal jsem na jeho pracovitost, důraz a pohyb,“ vysvětloval trenér.

Krmenčík: Teď chci být v reprezentaci důležitým hráčem
Video se připravuje ...

Krmenčík se mu odměnil jedním z nejrychlejších gólů při reprezentační premiéře, byť deset let starý nástup Davida Lafaty proti Walesu, kdy skóroval po minutě na hřišti, nepřekonal. To, jestli Jarolím objevil nového střelce pro národní tým, ale ukáže až čas. Krmenčík má jisté předpoklady, je dravý, rychlý, nebojácný. „Nejsem takový typ, že jsem nervózní. Nestresuju se tím,“ doznal, že ani psychika nebude problém. Ale taky někdy potřebuje na gól dost šancí.

Jeho příběh je fascinující. Ještě před rokem na podzim hostoval na Dukle, pak se vrátil do Plzně, kde se na jaře zaskvěl především dvěma góly proti Spartě. V létě už ve Viktorii zůstal a postupně se v západočeském klubu vypracoval v útočníka číslo jedna. „Spíš si to uvědomuje má rodina. Třeba brácha mi říkal: ,Ty vole, víš, co jsi dokázal? Tohle není normální, že dáváš tak důležité góly a jsi v reprezentaci.‘ Psal mi dojemnou zprávu, když mě povolali, proběhl mi mráz po zádech,“ líčil Krmenčík, jak okolí prožívá jeho raketový výšlap v kariéře.

Brabec: Krmenčíkovi jsme řekli, že dobrý, ale mohl dát o gól víc
Video se připravuje ...

Droppa: Při EURO jsem kamarádům ze srandy říkal, že se chystám až na MS
Video se připravuje ...

Dočkal: Věděl jsem, že jen dobrým výkonem se můžu dostat z horšího období
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud