4. září 2020 • 19:00

Češi hráli. Jeden pozitivní, Tvrdík chtěl po utkání stáhnout slávisty

Autor: iSport.cz, jp, jon
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas na Slovensku byl ve velkém ohrožení. Těsně před ním přišla zpráva, že v české reprezentaci se objevil další pozitivní nález koronaviru. Dotyčný je dle vyjádření Jaroslava Tvrdíka generální manažer reprezentace Libor Sionko, nejde o hráče. Slovenská hygiena zápas povolila, utkání odstartovalo v původním termínu, tedy  pátek od 20:45. Bezprostředně po české výhře 3:1 ale sraz národního týmu kvůli rozhodnutí hygieny skončil, plánovaný pondělní duel se Skotskem se neuskuteční.



„Kompletní výsledky testů byly dodány se zpožděním přibližně tří hodin oproti plánu,“ začal své prohlášení tiskový mluvčí národního týmu Michal Jurman.

„U jednoho člena reprezentace odhalily pozitivní výsledek. Tato osoba, která není hráčem, ale je členem realizačního týmu, byla ihned izolována,“ dodal Jurman.

„Co se týká utkání, slovenská hygiena jej povolila odehrát v původním termínu a čase, hráči reprezentace jsou tedy připraveni nastoupit,“ potvrdil mluvčí před výkopem utkání, které Česko nakonec vyhrálo 3:1.

Na dění v reprezentaci reagoval šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. „Nakažen je generální manažer. Po konzultaci s hygieniky Slavie požádá FAČR o stažení svých hráčů z reprezentace po večerním zápase,“ napsal na twitter. Podle Tvrdíkových slov je tedy nakaženým Libor Sionko.

Slavii zbývá v nominaci sedm fotbalistů, gólman Ondřej Kolář nakonec po dohodě s klubem zůstal v Praze a na utkání neodcestoval. 

Český tým v pátek ráno absolvoval ve slovenské metropoli další kontrolní testy kvůli tomu, že se v týdnu v reprezentaci objevil jeden pozitivní případ u člena širšího realizačního týmu. Dotyčný byl umístěn do karantény stejně jako osoba, u které odběry odhalily covid-19 v pátek.

Góly

Domácí: 88. Schranz

Hosté: 48. Coufal, 53. Dočkal, 86. Krmenčík

Sestavy

Domácí: Greif – Pekarík, Štetina (32. Valjent), Škriniar, Gyömbér – Hrošovský, Lobotka – Kucka (C), Duda (17. Zreľák), Haraslín – Boženík (65. Schranz).

Hosté: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil – Darida, Král – Masopust (86. Ševčík), Dočkal (C), Jankto (68. Provod) – Hložek (72. Krmenčík).

Náhradníci

Domácí: Rodák, Kuciak, Valjent, Šatka, Mihalík, Schranz, Bero, Zreľák, Niňaj, Sabo, Koscelník, Ďuriš

Hosté: Pavlenka, Hovorka, Brabec, Provod, Krmenčík, Ševčík, Kúdela, Kalvach, Matějů

Karty

Domácí: Boženík, Gyömbér, Kucka

Hosté: Darida

Rozhodčí

Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni LVA)

Stadion

Národný futbalový štadión, Bratislava

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud