6. října 2021 • 22:46

Italská prohra po 37 zápasech! Finále Ligy národů si zahrají Španělé

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Španělska v úvodním semifinále Ligy národů v Miláně porazili úřadující mistry Evropy z Itálie 2:1 a o trofej si zahrají v neděli proti Belgii, nebo Francii. Jejich souboj se uskuteční ve čtvrtek v Turíně. Hosté částečně oplatili „Azzurri“ vyřazení ze semifinále letošního Eura. Italové utrpěli první porážku po rekordních 37 zápasech a více než třech letech. Dnes domácí hráli od 42. minuty bez vyloučeného kapitána Leonarda Bonucciho. Oba španělské góly vstřelil v prvním poločase Ferran Torres.



V základní sestavě Španělska nastoupil i barcelonský záložník Gavi, jenž se v 17 letech a 62 dnech stal historicky nejmladším reprezentantem své země. Dosavadní rekordman Zubieta v roce 1936 oblékl dres národního týmu ve věku 17 let a 284 dnů.

Hráči „La Roja“ na San Siru otevřeli skóre v 17. minutě. Oyarzabal nacentroval do pokutového území a Torres z voleje překonal Donnarummu. Italského brankáře o chvíli později po nejistém zákroku zachránila tyčka.

Španělský gólman Simón zase vytáhnul na brankovou konstrukci Bernardeschiho střelu. Domácí krátce před pauzou navíc přišli o klíčového stopera Bonucciho, jenž byl vyloučen po druhé žluté kartě. Hned v nastavení první půle využil přesilovku Torres svou druhou trefou, tentokrát hlavou, po další asistenci Oyarzabala.

Ten v 78. minutě mohl sám skórovat, ale vychytal ho Donnarumma. Za pět minut Italy vrátil do hry střídající Pellegrini, když zblízka snížil po Chiesově akci. Víc už ale oslabené mužstvo z Apeninského poloostrova nestihlo a doma prohrálo soutěžní utkání poprvé od roku 1999.

Góly

Domácí: 83. Lorenzo Pellegrini

Hosté: 17. F. Torres, 45+2. F. Torres

Sestavy

Domácí: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci (C), Bastoni, Emerson – Barella (72. Calabria), Jorginho (64. Lorenzo Pellegrini), Verratti (58. Locatelli) – Chiesa, Bernardeschi (46. Chiellini), L. Insigne (58. Kean).

Hosté: Simón – Azpilicueta, Laporte, P. Torres, M. Alonso – Koke (75. Merino), S. Busquets (C), Gavi (85. Roberto) – Sarabia (75. B. Gil), F. Torres (49. Pino), Oyarzabal.

Náhradníci

Domácí: Sirigu, Meret, Calabria, Chiellini, Locatelli, Pellegrini, Raspadori, Berardi, Dimarco, Acerbi, Cristante, Kean

Hosté: de Gea, Sánchez, Martínez, Gil, Pino, Roberto, García, Reguilón, Porro, Rodri, Fornals, Merino

Karty

Domácí: Bonucci, Bonucci, Locatelli

Hosté: Azpilicueta, Sarabia, Pino, Oyarzabal

Rozhodčí

Karasev – Demeško, Gavrilin (všichni Rusko)

Stadion

San Siro, Milán

Nejlepší zápas turnaje. Španělé by si postup zasloužili o trošku víc, shodují se experti
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud