7. června 2022 • 17:12

Slovensko odvolalo kouče Tarkoviče, končí po propadáku s Kazachstánem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pondělní domácí porážka slovenské fotbalové reprezentace s Kazachstánem stála místo trenéra Štefana Tarkoviče. Devětačtyřicetiletého kouče den po prohře 0:1 v utkání Ligy národů odvolal výkonný výbor národního svazu SFZ.



„Důvodem jsou opakovaně nedostatečné výsledky a neuspokojivé výkony, kterými mužstvo nenavázalo na herní projev z podzimu 2021,“ uvedl svaz na svém webu a oznámil, že ve zbylých dvou zápasech červnového bloku Ligy národů v Ázerbájdžánu (10. června) a Kazachstánu (13. června) povedou mužstvo dočasně pověření Samuel Slovák a Marek Mintál. O trvalém nástupci Tarkoviče rozhodne svaz v létě.

Tarkovič usedl na lavičku národního týmu v říjnu 2020, kdy nahradil odvolaného českého trenéra Pavla Hapala. Ve 22 zápasech dovedl Slováky k osmi výhrám, sedmi remízám a sedmi porážkám. Po nástupu k týmu slavil po úspěchu ve finále baráže v Severním Irsku (2:1) postup na mistrovství Evropy, ale v nevalně rozehrané Lize národů už neodvrátil sestup z divize B do céčka, a to po porážce s českým týmem 0:2.

Na loňském Euru Tarkovičův tým vypadl v základní skupině v konkurenci Polska, Švédska a Španělska a poté neuspěl v kvalifikaci o postup na mistrovství světa, v níž skončil ve skupině třetí s velkou ztrátou na Chorvatsko a Rusko. V aktuálním bloku zápasů nového ročníku Ligy národů Slováci zvítězili v Bělorusku 1:0, ale v pondělí v Trnavě podlehli stejným výsledkem Kazachstánu.

Tabulka Skupiny 3 Ligy národů C:

1. Kazachstán 2 2 0 0 3:0 6
2. Slovensko 2 1 0 1 1:1 3
3. Bělorusko 2 0 1 1 0:1 1
4. Ázerbájdžán 2 0 1 1 0:2 1

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud