Tomáš Podvín
23. června 2015 • 22:40

Kritizovaný Krejčí ožil. Parádně vystřelil Čechům proti Němcům naději

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celou jarní sezonu se sám se sebou pere, kritiky si musel vyslechnout více než dost. Záložník Ladislav Krejčí dokonce ztratil po první zápase na domácím EURO i místo v základu české jedenadvacítky. Když nastoupil na hřiště v klíčovém utkání proti Německu, byl to ale právě on, kdo dal týmu naději na senzační postup!



Češi byli po celý zápas Němcům vyrovnaným soupeřem, s favoritem drželi krok. A na začátku druhého poločasu byli blízko nečekanému vedení. Po rohovém kopu Martina Frýdka si naskočil na hlavičku Jakub Brabec a Němce musel zachránit na brankové čáře obránce Julian Korb.

Brabec chválil Krejčího: Nezaslouží to, co se o něm píše
Video se připravuje ...

Jenže o necelých deset minut později bylo zle. Zmatky v české obraně dovršil nepovedeným odkopem Tomáš Kalas a Němci šli po Schulzově střele do vedení. V tu chvíli potřebovali Češi na postup dva góly.

Trenér Jakub Dovalil se proto rozhodl vystřídat. Nevýrazného Michala Trávníka nahradil Ladislav Krejčí. A sparťanskému záložníkovi stačilo pouhých sedm minut na to, aby dokázal, že své umění nezapomněl. Po centru Ondřeje Petráka nechyběl na zadní tyči a trefil se perfektně. Ter Stegen v německé brance neměl nejmenší šanci.

Z kritizovaného muže se tak Krejčí rázem proměnil ve spasitele. Zaplněný Eden, kam dorazilo 18 068 diváků, rázem ožil. A parádní atmosféra hnala české hráče za potřebným vítězstvím, jenže to nakonec nepřišlo. Němci ukázali svoji kvalitu a postupovou remízu už si pohlídali.

Zatímco Německo tak může slavit postup do semifinále EURO, ačkoliv nečekaně až z druhého místa, Češi stanovený cíl nesplnili. Stále ale žije naděje, že si jako třetí tým ve skupině zahraji o olympiádu. K tomu potřebují, aby ve středu do semifinále postoupila Anglie.

Kalas: Hrát o olympiádu by byla malá náplast
Video se připravuje ...

Dovalil: Věci na turnaji šly proti nám
Video se připravuje ...

Frýdek: Škoda, ten jeden gól chyběl
Video se připravuje ...

Ter Stegen: Byl to opravdu venkovní zápas, Čechy hnali fanoušci
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 6. • 20:45
Česká republika
Česká republika
1:1
ONLINE
23. června
20:45
Německo
Německo
Góly

Domácí: 66. Krejčí

Hosté: 55. Schulz

Sestavy

Domácí: Koubek – Kadeřábek, Brabec (C), Kalas, Hybš – Petrák, Zmrhal – Skalák (61. Masopust), Trávník (59. Krejčí), Frýdek (80. Přikryl) – Kliment.

Hosté: ter Stegen – Korb, Ginter, Heintz, Günter – Can, Kimmich – Younes (64. Bittencourt), Meyer (82. Mallı), Schulz (90+2. Hofmann) – Volland (C).

Náhradníci

Domácí: Reichl, Pavlenka, Takács, Baránek, Jugas, Jánoš, Hanousek, Houska, Krejčí, Masopust, Přikryl

Hosté: Horn, Leno, Knoche, Geis, Bittencourt, Mallı, Leitner, Demirbay, Arnold, Klaus, Gnabry, Hofmann

Karty

Domácí: Frýdek

Hosté: Younes, Korb, Kimmich, Can

Rozhodčí

Makkelie – Diks, Steegstra (vš. Nizozemsko)

Stadion

Praha - Eden

Návštěva

18 068 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud