24. června 2015 • 11:18

Brabec: Krejčímu jsem gól přál. Nezaslouží si, co se o něm šíří

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naštvaný kvůli simulování Němců, rozmrzelý z toho, že si se svým týmem na domácím mistrovství Evropy nezahraje o medaile. Kapitána české fotbalové jednadvacítky Jakuba Brabce potěšilo aspoň to, že na 1:1 vyrovnával střídající Ladislav Krejčí. "Věřil jsem, že tam vlétne a rozhodne," tvrdil po utkání jeho parťák ze Sparty.



Ladislav Krejčí si prošel horším fotbalovým obdobím. Se Spartou na jaře ztratil titul, schytával to kvůli poklesu výkonnosti. Když se jako velká posila z dospělého áčka na poslední chvíli připojil k české jednadvacítce, měl na domácím EURO patřit k největším oporám.

Jenže duel s Dánskem jemu ani týmu vůbec nesedl, Krejčí putoval na lavičku, na levém kraji zálohy se chytl Martin Frýdek. Proti Srbsku se sparťanský záložník na hřiště nedostal, trenér Dovalil na něj ukázal až v průběhu závěrečného duelu skupiny s Německem.

Krejčí šel na hřiště za stavu 0:1 v 59. mnutě, kdy střídal Michala Trávníka. Chytl se náramně. Hned o sedm minut později levačkou zatloukl míč do sítě a po přihrávce Ondřeje Petráka srovnal na 1:1.

"Krása, moc jsem mu to přál. Věřil jsem mu, zaslouží si to za to, jak to celé jaro schytává," pochválil svého spoluhráče kapitán jednadvacítky Jakub Brabec. "Vůbec si nezaslouží, co se o něm šíří, píše. Jsem rád, že naskočil, věřil jsem mu, že tam vlétne a rozhodne. Škoda, že tam nepadl druhý gól, pak by to zápasu dalo úplně jinou atmosféru," mrzelo Brabce.

Brabec chválil Krejčího: Nezaslouží to, co se o něm píše
Video se připravuje ...

Nemáme se za co stydět, těšilo kapitána

Krejčí s novináři po zápase nemluvil, mixzónou prošel rovnou k autobusu. V zápase prokázal kvality, hru českého týmu oživil. Závěrečnému tlaku domácího týmu chybělo jediné. Vítězný gól, který by z bojů o medaile vyřadil favorizované Němce.

"Nikdy bych si nedokázal představit, že když budeme hrát s Němci, tak budou v posledních dvaceti minutách hrát na fauly, zdržovat a simulovat," přidal Brabec. "To k fotbalu nepatří a zejména k nim. Navíc když sem přijeli s takovou pompou. To není správné," zlobil se Brabec.

Český tým dokázal s favoritem držet krok a moc nechybělo k tomu, aby si zajistil postup do semifinále. "Nemáme se za co stydět. Kdyby nám někdo před turnajem řekl, že uhrajeme kříž s Němci, tak bychom to brali všemi deseti. Ale ne za cenu toho, že nepostoupíme. To nás strašně mrzí," dodal zklamaně český stoper.

Podle Brabce sebraly českému týmu semifinálovou účast dva smolné góly. "Druhý s Dánskem v závěru utkání, který padl po jednom neodkopnutém míči, po tečích. Dneska s Německem to bylo podobné, smolný odkop, odraz a spadne jim to na nohu. Kdybychom Němce porazili, neřešili bychom druhý poločas s Dánskem. Bohužel, druhý gól jsme nedali," posteskl si.

Frýdek: Škoda, ten jeden gól chyběl
Video se připravuje ...

Kalas: Hrát o olympiádu by byla malá náplast
Video se připravuje ...

Trenér jednadvacítky Dovalil: Věci na turnaji šly proti nám
Video se připravuje ...

Ter Stegen: Byl to opravdu venkovní zápas, Čechy hnali fanoušci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud