Jan Vacek
15. června 2017 • 15:25

Jednadvacítka už je v Polsku. Lovci autogramů se hrnuli k Schickovi

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z POLSKA | Hodiny odbily hodinu PO čtvrtečním poledni a letadlo s výpravou české jednadvacítky rolovalo po ranveji katovického letiště. Družina trenéra Vítězslava Lavičky už je v Polsku, kde v neděli duelem proti Německu odstartuje mistrovství Evropy. „Lvíčata“ vyráží do boje.



V okolí hotelu Angelo v samotném srdci Katovic je klid, běžný denní šrumec. To se mění ve chvíli, kdy před vstupem do hotelového komplexu zastaví tmavěmodrý autobus s českou vlajkou. Zpozorní kolemjdoucí, lovci autogramů jsou připraveni.

Jako první z autobusu vystupuje vytáhlý útočník Tomáš Chorý. Následují další. Stefan Simič, Antonín Barák, Lukáš Juliš. Jednadvacítka je na místě. „Cesta byla v pohodě, ale poměrně dlouhá. "Při odletu v Praze jsme měli zpoždění 20 minut,“ informuje generální manažer reprezentace Jaromír Šetrle.

Největší pozornost pochopitelně budí Patrik Schick , ofenzivní hvězda mužstva. Právě k němu se hrnou sběrači podpisů. Útočník Sampdorie trpělivě rozdává autogramy, následně se podepisují i Tomáš Souček a ostatní.

Ve tváři mladíků je vidět úleva, že jsou konečně na místě. Cesta byla zdlouhavá. Jenom z letiště do hotelu to trvá 40 minut autobusem, do toho nutné procedury při odbavování.

Patrik Schick po příletu na evropský šampionát do 21 let
Patrik Schick po příletu na evropský šampionát do 21 let

Jednadvacítka rozbila tábor v Katovicích, byť všechny zápasy své základní skupiny odehraje ve zhruba dvacet kilometrů vzdáleném městě Tychy. Tam ovšem vedení reprezentace nenašlo odpovídající hotel. „Angelo splňuje požadavky tréninkového hřiště, regenerace i celkové kapacity,“ vysvětlil Šetrle.

Ve čtvrtek odpoledne má mužstvo na programu otevřený trénink pro veřejnost, sledovat by ho mohlo až tisíc diváků. V neděli pak půjdou „lvíčata“ poprvé do boje, když se postaví nadupanému Německu.

Už jsou v dějišti EURO! Podívejte se, jak jednadvacítka v Polsku dorazila do hotelu
Video se připravuje ...

Jankto: Kdybych si připouštěl tlak, asi bych se z toho složil
Video se připravuje ...

Schick: Úspěch na EURO by nám pomohl i do budoucnosti
Video se připravuje ...

Jak si vedli Češi na EURO do 21 let? Stříbro, zlato i král střelců Kliment
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud