13. června 2022 • 19:50

Lvíčata rozdrtila na závěr kvalifikace Andorru. Rozhodla smršť z první půle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let zakončili kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2023 drtivým vítězstvím 7:0 nad outsiderem Andorrou. Domácí v Brně šestkrát skórovali už v úvodním poločase, po dvou gólech vstřelili Adam Karabec a Václav Sejk.



Už před utkáním bylo jasné, že svěřenci trenéra Jana Suchopárka ve skupině G skončí druzí za Anglií a v září je čeká barážový dvojzápas. Jméno soupeře se dozví 21. června.

Suchopárek udělal v základní sestavě hned deset změn od porážky 1:2 s Angličany na začátku měsíce. Zůstal pouze záložník Žambůrek, který tým vedl jako kapitán. V zahajovací jedenáctce byli i tři nováčci - obránci Vydra, Pojezný a Pech.

Na stadionu Zbrojovky ve 12. minutě otevřel skóre Karabec a krátce nato zvýšil Gabriel. Domácí dominovali a do konce první půle přidali ještě čtyři branky. Dvakrát skóroval Sejk, druhý gól zaznamenal i Karabec. Mezi střelce se zapsal také Ševčík.

Druhý poločas začali čeští mladíci vlažněji, přesto Daněk v 55. minutě překonal brankáře Andorry posedmé. Zbytek zápasu už se spíše dohrával, domácí favorit si nevytvořil ani větší šance.

Jednadvacítka tak nevyrovnala svou nejvyšší výhru 8:0, které dosáhla čtyřikrát v historii. Andorra prohrála i desáté utkání ve skupině, kterou uzavřela se skóre 1:28.

Góly

Domácí: 12. Karabec, 16. Gabriel, 25. Sejk, 27. Ševčík, 31. Sejk, 34. Karabec, 57. Daněk

Hosté:

Sestavy

Domácí: Jaroš – Gabriel (46. Suchomel), Vydra, Pojezný, Pech – Žambůrek (C) (64. Křišťan), Karabec – Daněk (64. Jaroň), Sejk (46. Alijagić), Ševčík (76. Jurásek) – Fila.

Hosté: Gimenez – Izquierdo (72. Rente), Gomes (62. Alonso), Babot, Guillén (62. Cuiñas, 89. Cuiñas), Haro (73. Martinez) – Pubill, Boutarfas, Vales (C), Fernandez – Remolins.

Karty

Hosté: Izquierdo, Guillén, Gomes, Haro

Rozhodčí

Birsan – Ghinguleac, Neacsu (ROU)

Stadion

Srbská, Brno

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud