9. července 2018 • 11:12

Özilova otce štve kritika: Už dost! Syn je uražený a já bych mu řekl, ať skončí

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když německá reprezentace skončila svou pouť světovým šampionátem už v skupině, veřejnost  si rychle našla hlavní terč kritiky. Fanouškům víc a víc leze na nervy ofenzivní záložník Mesut Özil. Šikula ve službách Arsenalu to schytává ze všech stran nejen za fotku s tureckým prezidentem Erdoganem, kterou si pořídil před turnajem, ale hlavně za jeho neslavné výkony v německém dresu. K situaci se teď vyjádřil otec 29letého hráče a dokonce navrhl, že by jeho potomek měl s reprezentováním seknout.



Mlčení o setkání s  Erdoganem a ploužení se po hřišti, jako by neměl sebemenší špetky motivace hrát. Za to vše se na Özila snáší vlna nevole. „Není tím lídrem, jakým by si přál být,“ prohlásil o něm například bývalý středopolař Mario Basler, kritika od fanoušků byla mnohdy ještě mnohem ostřejší.

„Kdybych byl na jeho místě, řekl bych: Díky, ale už toho bylo dost. Odešel bych. Ale to je jen můj osobní názor,“ prohlásil v rozhovoru pro nedělní Bild záložníkův otec Mustafa. „Můj syn je zklamaný a uražený. Ano, uražený, vždyť ho při přípravě na mistrovství světa proti Rakousku vybučeli vlastní fanoušci. Nemůže pochopit, proč se to stalo,“ dodal Özil senior.

„Nemusí se pořád jen obhajovat. Hraje v národním týmu už devět let, stal se mistrem světa. Ale vypadá to, jako by si němečtí fanoušci řekli, že když vyhrajeme, tak společně, ale když prohrajeme, tak kvůli Özilovi,“ kroutil hlavou Mustafa. „Situace je úplně absurdní. Mesut miluje Německo a prokázal své zemi oddanost, ale je prezentován jako obětní beránek. Je to nefér,“ dodal muž, který několik let pracoval jako poradce svého syna.

Mesut Özil byl silně kritizován za to, že se před turnajem se spoluhráčem Ilkayem Gündoganem vyfotil s tureckým prezidentem Recepem Erdoganem, týmový manažer Oliver Bierhoff dokonce v jednu chvíli řekl, že to mohl být důvod, aby záložníka Arsenalu z reprezentačního výběru vyřadil.

„Nemyslím si, že ta fotka byl dobrý nápad,“ zhodnotil zpětně Özil starší. „Ale nebylo to jejich první společné foto, nešlo o žádné vyjádření politických preferencí. Mesut to udělal ze slušnosti, je to zdrženlivý, stydlivý člověk. Proč by odmítl foto s člověkem jako je Erdogan? Můj syn je sportovec, chce hrát fotbal, s politikou nemá nic společného. Proto o tom fotu nepřemýšlel,“ obhajoval kreativního záložníka otec.

Mesut Özil si za Die Mannschaft zahrál už v 92 případech, 23krát se zapsal mezi střelce. Jestli ale po vlně kritiky zase znovu dávat na rady svého otce, další mače a branky už vůbec nemusí přidat.

Kontroverzní fotografie. Mesut Özil se setkal s tureckým prezidentem.Foto Reuters

FAKTA MS: Němci šokovali brzkým koncem, Angličané jim ho vmetli do tváře
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud