26. listopadu 2022 • 21:58

SESTŘIH: Argentina - Mexiko 2:0. Messi ukončil trápení, zvýšil Fernández

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinští fotbalisté napravili blamáž z prvního zápasu se Saúdskou Arábií na MS Kataru a v druhém vystoupení porazili Mexiko 2:0. Dlouhé trápení bez výrazných šancí zlomil střelou z dálky v 64. minutě hvězdný Lionel Messi, v závěru ještě zvýšil Enzo Fernández. Jihoameričané tak vylepšili svoji pozici v boji o postup, poslední zápas skupiny C hrají proti prvnímu Polsku.



Úřadující vítězové jihoamerického šampionátu po úvodní šokující porážce 1:2 se Saúdskou Arábií ve skupině C poprvé bodovali a zůstali ve hře o postup do osmifinále. Mexičané mají jediný bod za remízu 0:0 s Polskem, na MS počtvrté za sebou nevyhráli a neskórovali.

Argentinci ve středu zakončí úvodní část turnaje proti Polsku. To dnes porazilo 2:0 Saúdskou Arábii a vede tabulku se čtyřmi body. Mexiko v souběžně hraném duelu změří síly s „tříbodovou“ Saúdskou Arábií.

Argentinský trenér Scaloni udělal v základní sestavě pět změn oproti utkání se Saúdy. Od začátku dostali šanci například bek Montiel nebo záložníci Guido Rodríguez s Mac Allisterem.

Dvojnásobní mistři světa si v prvním poločase přes pevnou mexickou obranu nevytvořili žádnou větší šanci. Krátce před pauzou Argentinec Lautaro Martínez hlavičkoval nepřesně. Na druhé straně brankář Emiliano Martínez efektním skokem chytil Vegův přímý kop.

Obraz hry se příliš nezměnil ani v úvodu druhého dějství. Messi nejprve z přímého kopu poslal míč vysoko nad břevno. V 64. minutě ale pětatřicetiletý útočník výjimečně dostal od Mexičanů víc prostoru a umístěnou přízemní střelou zpoza šestnáctky překonal brankáře Ochou.

Argentina - Mexiko: Messi trefil přesně a v gólech na MS vyrovnal Diega Maradonu
Video se připravuje ...

Messi vstřelil druhý gól na katarském turnaji a celkově osmý na MS, čímž vyrovnal svého legendárního předchůdce Diega Maradonu. Ofenzivní hráč Paris St. Germain si vylepšil bilanci v národním týmu na 93 branek ve 167 zápasech.

Mexičané se na odpověď nevzmohli. Tři minuty před koncem přidal pojistku nejmladší člen argentinského týmu Fernández. Jednadvacetiletý záložník se po Messiho přihrávce trefil výstavní ranou. Fernández se při pátém reprezentačním startu dočkal premiérového gólu.

Argentina neprohrála s Mexikem v jedenáctém utkání po sobě a zvítězila i ve čtvrtém vzájemném souboji na mistrovství světa.

Góly

Domácí: 64. Messi, 87. Fernández

Hosté:

Sestavy

Domácí: Em. Martínez – Acuňa, Otamendi, Li. Martínez, Montiel (63. Molina) – Di María (69. C. Romero), de Paul, Gui. Rodríguez (57. Fernández), Mac Allister (69. E. Palacios) – La. Martínez (63. J. Álvarez), Messi (C).

Hosté: Ochoa – K. Álvarez (66. Jiménez), Araujo, Gallardo, Montes, Moreno – Guardado (C) (42. Gutiérrez), Chávez, Herrera – Vega (66. Antuna), Lozano (73. R. Alvarado).

Náhradníci

Domácí: Armani, Almada, Álvarez, Dybala, Correa, Foyth, Fernández, Palacios, Molina, Gómez, Paredes, Pezzella, Rulli, Romero, Tagliafico

Hosté: Álvarez, Alvarado, Arteaga, Antuna, Funes Mori, Cota, Jiménez, Gutiérrez, Martín, Pineda, Rodríguez, Romo, Vásquez, Sánchez, Talavera

Karty

Domácí: Montiel

Hosté: Araujo, Gutiérrez, Herrera, R. Alvarado

Rozhodčí

Stadion

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Argentina 3 2 0 1 5:2 6
2. Polsko 3 1 1 1 2:2 4
3. Mexiko 3 1 1 1 2:3 4
4. Saúdská Arábie 3 1 0 2 3:5 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud