5. března 2014 • 20:15

Vrbovu premiéru zkazil laciný gól. Češi ztratili výhru nad Nory v závěru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Čeští fotbalisté remizovali v přípravném utkání v Edenu s Norskem 2:2. Trenér Pavel Vrba měl blízko k vítězné premiéře na lavičce národního týmu, jeho noví svěřenci přišli o výhru dvě minuty před koncem, kdy srovnal Pedersen. Češi v prvním letošním zápase dvakrát vedli po trefách kapitána Tomáše Rosického a Matěje Vydry z první půle, oplatit Norům porážku 0:3 z léta 2011 z Osla ale nedokázali.



Vrba při své premiéře žádné překvapení v sestavě nepřichystal. Na hrot postavil podle očekávání Vydru a na levý kraj zálohy Hlouška, který si zahrál v národním týmu po třech letech. Ve srovnání s posledním utkáním podzimu s Kanadou byli v základní sestavě jen Čech, Suchý, Hübschman a Dočkal.

Český celek se rozjížděl pozvolna, jako by ho trochu svazovalo velké očekávání. První šanci tak měli v osmé minutě Seveřané. Elyounoussi udělal Čechovi kličku, ale neudržel rovnováhu a poslal míč vedle.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 18:30
Česká republika
Česká republika
2:2
ONLINE
5. března
18:30
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 11. Rosický, 39. Vydra

Hosté: 21. Elyounoussi, 88. Pedersen

Sestavy

Domácí: Čech – Rajtoral (46. Gebre Selassie), Suchý, Mazuch (46. Kadlec), Limberský (62. Pudil) – Dočkal, Rosický (C) (46. Kolář), Hübschman, Darida, Hloušek (46. Lafata) – Vydra

Hosté: Nyland – Elabdellaoui, Hangeland (C), Forren (46. Nordtveit), Högli – Jenssen, Skjelbred (64. Pedersen), Johansen (46. Tettey), Dähli – Elyounoussi, Abdellaoue (61. Nielsen)

Rozhodčí

Cakir – Duran, Ongun (všichni TUR)

Stadion

Synot Tip Arena, Praha - Eden

Návštěva

17039 diváků

V momentě, kdy fanoušci po deseti minutách vytvořili na jedné z dlouhých tribun choreo v českých barvách, domácí udeřili. Rosický využil špatné rozehrávky norského gólmana, navedl si míč před vápno a povedenou střelou k tyči otevřel skóre. Český kapitán dal 22. gól v reprezentaci a podruhé za sebou se trefil v Edenu.

Diváci ožili a vzápětí mohl zvýšit Vydra. Po Rosického přihrávce ale z první těsně přestřelil. Norové poté ale rychle srovnali. Abdellaoue v 21. minutě zaběhl za obranu a přihrál míč před branku Elyounoussimu, který před Čechem nezaváhal. Za dvě minuty se autor vyrovnávací trefy řítil na Čecha ze strany, ale domácí gólman svůj tým podržel.

Vrba po remíze s Nory: Nejsem spokojený, čeká nás hodně debat
Video se připravuje ...

Šest minut před poločasem si Češi vzali zpět vedení. Po Dočkalově rohu prodloužil míč na přední tyči Hübschman, Darida ho vrátil hlavou před branku a Vydra dal z dorážky třetí branku za národní tým.

V poločase Vrba provedl čtyři střídání, odstoupil i kapitán Rosický. I proto, že se domácí s vedením v zádech tolik netlačili dopředu, ubylo oproti první půli šancí. V 58. minutě zachránil Čechy Suchý, který obranným zákrokem vypíchl balon při úniku Elyounoussimu.

Četná střídání se v druhé půli podepsala na hře, a tak se diváci bavili hlavně mexickými vlnami. Když už se zdálo, že Češi s přehledem uhlídají výhru, překvapil Čecha v 88. minutě střelou zpoza vápna Pedersen a trochu pokazil Vrbovi premiéru.

Rosický o Čechově chybě: Lepší teď, než s Holandskem!
Video se připravuje ...

Bylo to se štěstím, ale každý gól se počítá, říkal Vydra
Video se připravuje ...

Abdellaoue v 21. minutě zaběhl za obranu a přihrál míč před branku Elyounoussimu, který před Čechem nezaváhal
Abdellaoue v 21. minutě zaběhl za obranu a přihrál míč před branku Elyounoussimu, který před Čechem nezaváhal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud