5. března 2014 • 19:25

První šance, první gól! Rosického rána zařídila nároďáku skvělý start

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiéra nového muže na lavičce české fotbalové reprezentace Pavla Vrby začala nervózně, ale pak obavy zahnal Tomáš Rosický. Norové byli sice v prvních minutách přípravného utkání v Edenu lepší, jenže po deseti minutách skóroval z první šance českého týmu jeho kapitán. Po devadesáti minutách však odcházeli čeští reprezentanti ze hřiště smutní, v závěru přišli o výhru a musela jim stačit remíza 2:2.



Nejčernější scénář začátku nové éry českého fotbalu se málem vyplnil, úvod zápasu patřil hostům z Norska a Vrbův tým čelil několika střelám. Navíc měli domácí reprezentanti sámi v úvodu zápasu problém podržet míč či založit nebezpečnou akci.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 3. • 18:30
Česká republika
Česká republika
2:2
ONLINE
5. března
18:30
Norsko
Norsko
Góly

Domácí: 11. Rosický, 39. Vydra

Hosté: 21. Elyounoussi, 88. Pedersen

Sestavy

Domácí: Čech – Rajtoral (46. Gebre Selassie), Suchý, Mazuch (46. Kadlec), Limberský (62. Pudil) – Dočkal, Rosický (C) (46. Kolář), Hübschman, Darida, Hloušek (46. Lafata) – Vydra

Hosté: Nyland – Elabdellaoui, Hangeland (C), Forren (46. Nordtveit), Högli – Jenssen, Skjelbred (64. Pedersen), Johansen (46. Tettey), Dähli – Elyounoussi, Abdellaoue (61. Nielsen)

Rozhodčí

Cakir – Duran, Ongun (všichni TUR)

Stadion

Synot Tip Arena, Praha - Eden

Návštěva

17039 diváků

Největší mrákoty musely na fanoušky jít už v osmé minutě zápasu. Po střelách ze střední vzdálenosti to tentokrát Norové zkusili zblízka, Elyounoussi se prodral před branku, udělal kličku brankáři Čechovi, ale akci neustál a minul. Promarněná šance Norů ale jako by byla signálem pro české hráče.

Jen o tři minuty později se totiž dostal k míči před norským vápnem český kapitán Rosický, udělal s ním tři kroky, vystřelil – a parádní trefou otevřel skóre zápasu! Brankář Nyland se k zákroku nezmohl, za střelou se jen ohlédl.

Soupeři Vrbova výběru ale v aktivní hře nepolevili a v polovině prvního dějství dokázali vyrovnat. Opět u toho byl Elyounoussi, když zcela volný doklepával po přihrávce Abdellaoueho.

Přesto mohli být čeští fanoušci po první půli pod trenérem Vrbou spokojení. Vedení domácímu týmu vrátil v jejím závěru Vydra, který se na zadní tyči dostal k míči po rohovém kopu.

Ani podruhé však Vrbův tým vedení neudržel a v úplném závěru přáteláku opět inkasoval. Konečný výsledek 2:2 zařídil Pedersen, který z velké dálky zaskočil brankáře Čecha.

Bořek Dočkal a Tomáš Rosický, dva klíčoví záložníci nové české reprezentace, slaví trefu druhého jmenovaného proti Norsku
Bořek Dočkal a Tomáš Rosický, dva klíčoví záložníci nové české reprezentace, slaví trefu druhého jmenovaného proti Norsku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud