6. března 2020 • 11:25

Rooney je pořád náš! Romero má „krev na rukou“, syn už slavil

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V barvách Manchesteru United strávil dlouhých třináct let, včera proti němu Wayne Rooney potřetí od odchodu v létě 2017 nastoupil. Jeho Derby v osmifinále FA Cupu prohrálo 0:3, čtyřiatřicetiletý hráč tak vyšel střelecky naprázdno. I když k jedné trefě měl velmi blízko… Rooneyho přímý kop v nastaveném čase ovšem skvěle vyrazil brankář Sergio Romero, za což od fanoušků „rudých ďáblů“ sklidil ironickou kritiku.  



Když se řekne Manchester United, právě Rooneyho jméno se zřejmě většině lidí vybaví za poslední dekádu jako první. Na Old Trafford pětkrát slavil triumf v Premier League, vyhrál Ligu mistrů, Evropskou ligu i Anglický ligový pohár. A tým v posledních letech angažmá vedl s kapitánskou páskou.

Proto by jistě bylo pikantní, kdyby se teď dokázal prosadit proti celku, ve kterém bez přehánění platí za legendu. Nepovedlo se mu to ve dvou pokusech za Everton, jeho tehdejší tým v sezoně 2017/18 zapsal dvě jasné porážky (0:4, 0:2).

Ve čtvrtek měl třetí příležitost. Jeho Derby ztrácelo už v poločase po trefách Shawa s Ighalem, a když nigerijský forvard v sedmdesáté minutě svým druhým gólem zvýšil na 3:0, bylo o postupu rozhodnuto.

Rooneyho šance však ještě přišla. V nastavení se postavil k přímému kopu z velmi nadějné pozice. Zhruba pětadvacet metrů od brány, pro praváka na ideálním místě. Bývalý anglický reprezentant udělal pár rychlých kroků a krásně poslal míč přes zeď. Jak zachytily kamery, i jeho syn Kai už v té chvíli na tribuně málem slavil.

Gól?! Skoro. Brankář Romero dokázal míč skvělým zákrokem dostat nad břevno. Rooney jen smutně zakroutil hlavou, zásah proti „svým“ jako by mu nebyl souzen.

Fanoušci United na něj každopádně nezapomněli. Ze sektoru hostů se často ozýval chorál, který Rooneymu složili, když hrál za Manchester. A proto by jim asi ani nevadilo, kdyby se „bílý Pelé“, jak ho ve zmíněném popěvku překřtili, do jejich brány trefil.

Jenže Romero byl proti. „Má na rukou krev,“ psal pak v nadsázce jeden z fanoušků mužstva kouče Ole Gunnara Solskjaera. „Fandím United, ale chtěl jsem, aby tohle prošlo,“ přidávali se další.

Syn Wayna Rooneyho Kai už na tribuně málem slavil gól
Syn Wayna Rooneyho Kai už na tribuně málem slavil gól

Smůla. Rooney, jenž nastoupil na pozici podhrota a zaujal i vousatou vizáži, si po utkání alespoň užil děkovačku pod kotlem Manchesteru. Kdo ví, jestli ještě někdy vůbec bude mít šanci zažít něco podobného, Derby má aktuálně na třináctém místě Championship k postupu do Premier League celkem daleko.

„Wayna každý miluje, naši fanoušci ocenili, co všechno udělal. Hrál dobře a ukázal svou třídu,“ prohodil po utkání trenér United Solskjaer. Rooney do Derby přišel v lednu po konci působení v USA, za jedenáct ligových zápasů zatím vstřelil tři góly.

Příznivci Manchesteru United na Wayna Rooneyho nezapomněli:

Góly

Domácí:

Hosté: 33. Shaw, 41. Ighalo, 70. Ighalo

Sestavy

Domácí: Roos – Bogle, Evans, Forsyth, Lowe – Sibley (80. Shinnie), Bird – Knight, Rooney (C), Lawrence (44. Whittaker) – Waghorn (67. Marriott)

Hosté: Romero – Dalot, Lindelöf, Bailly, Shaw (80. Williams) – McTominay, Fred (73. Martial) – Mata (C), Fernandes (67. Pereira), Lingard – Ighalo

Karty

Domácí: Rooney

Hosté: Shaw, Bailly, Williams

Rozhodčí

Craig Pawson – Ian Hussin, Daniel Robathan

Stadion

Pride Park Stadium, Derby

Návštěva

31 379 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud