Jan Podroužek
22. srpna 2012 • 22:40

Čechovu hrubku napravili spoluhráči i sudí, Chelsea otočila na 4:2

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Druhý ligový zápas v sezoně a první trapná chvilka. Brankář Chelsea Petr Čech si srazil do brány střelu, která mířila doprostřed přímo na něj, a nechtěně tím dostal do vedení hostující Reading. Měl ale kliku – i díky ofsajdové trefě Fernanda Torrese vyhráli nakonec „blues“ 4:2.



Čelo se oholenému majiteli Chelsea Romanu Abramovičovi pořádně potilo. Spíš než vedrem to bylo hlavně kvůli Čechově kiksu, kterým zahrál na nervy spoluhráčům v cestě za druhým ligovým vítězstvím. Uf! I přes tuhle minelu se hvězdný brankář nemusí zpovídat z bodové ztráty.

Na pekelnou makačku to přitom pro Chelsea vůbec nevypadalo. Od začátku utkání hosty přimáčkla na jejich půlku a jen sporadicky je pouštěla ven. A tlak domácích vyústil ve vedoucí branku.

To nejlepší z utkání Chlesea - Reading.
Video se připravuje ...

Letní posila Eden Hazard vletěl do vápna, byl sražen a nařízenou penaltu si v 18. minutě užil tradiční mistr téhle disciplíny Frank Lampard. Míč poslal k pravé tyči a byla to jeho 39. trefa z „desítky“.

Od té doby ale domácí povolili. Začali být pasivnější a pomalu se těžiště hry přesypávalo víc a víc pod nos českého brankáře.

O sedm minut později letěl do šestnáctky Chelsea centr, do něj se vřítil doslova po hlavě ruský útočník Pavel Pogrebňak a z hranice penalty ťuknul míč za Čecha. Gólman Chelsea byl na tuhle ránu příliš krátký, za gól nemohl. Pak si ale špatnou chvíli přece vybral.

Danny Guthrie posílá míč na Petra Čecha, který pustil hodně laciný gól
Danny Guthrie posílá míč na Petra Čecha, který pustil hodně laciný gól

Neuběhlo ani pět minut. K přímému kopu na osmnácti metrech se postavil záložník Readingu Danny Guthrie, práskl vší silou do koule, která sice obletěla po zemi zeď, ale mířila přímo doprostřed brány na Čecha. Snadný úlovek, řeklo by se. Jenže Čech se tak neohrabaně skládal na bok, až míč od jeho kolene odskočil do brány.

Přesto ale hoši trenéra Di Mattea slavili. Nejprve natáhnul ze třiceti metrů k pumelici stoper Gary Cahill a chybu vyrobil zase hostující brankář Federici. A vítězstvím přihrál domácím Fernando Torres. Sice postavený v ofsajdu, gól mu ale rozhodčí přesto nechali.

Poslední branku utkání na konečných 4:2 ještě přidal v úplném závěru Ivanovič. Chelsea tak má po dvou výhrách rozjetou sezonu ze všech favoritů nejlépe.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Chelsea - Reading 4:2
Branky: 18. Lampard z pen., 69. Cahill, 81. Torres, 90.+5 Ivanovič - 25. Pogrebňak, 29. Guthrie

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud