11. března 2013 • 22:29

Já nic, já Ferdinand! Pomáhal Torresovi, předtím ho zákeřně sejmul

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen pár dní poté, co se štěstím unikl disciplinárnímu trestu po nesportovním chování v Lize mistrů, už zase Rio Ferdinand bouřil. V pohárovém zápase s Chelsea se zařadil vedle svého šéfa Alexe Fergusona a postaral se o kontroverzní okamžik, když nevybíravě poslal k zemi Fernanda Torrese.



Zklamání vrcholí, Manchester United v utkání Anglického poháru proti Chelsea zahodil dvoubrankový náskok získaný už po čtvrthodině prvního poločasu a několik minut před koncem panuje nerozhodný stav zaručující "blues" druhý zápas.

A do toho přes všechnu frustraci obránce domácích Rio Ferdinand pomáhá soupeři Fernandu Torresovi na nohy... Ale nebylo to žádné gesto fair play, jen pořádně nefotbalová drzost. Byl to totiž sám Ferdinand, který španělského útočníka Chelsea poslal k zemi!

Po hlavičkovém souboji v 86. minutě nedělního zápasu FA Cupu skončili oba hráči na trávníku, když už ale byli oba na nohou, naštvaný Ferdinand svému sokovi nevybíravě šlápl na nohu, strčil ho do zátylku a zaskočeného nepřítele povalil na trávník.

Drzý blikanec Ferdinand završil, když inzultovaného Torrese zvednul z trávníku, jako by se vlastně vůbec nic nestalo. Zákrok sice unikl pozornosti sudích, ne však televizním kamerám a následně i zájmu disciplinárky.

Případné dostaveníčko před fotbalovým soudem nyní závisí na sudím Howardu Webbovi. Ferdinand by se sice mohl vyhnout trestu za předpokladu, že rozhodčí situaci viděl a nepovažoval za nutné ji zápase řešit, jenže Webb byl po celou dobu otočený zády.

Pro Ferdinanda je to po frustrovaném výstupu při zápase Ligy mistrů, kdy výsměšně tleskal rozhodčímu za vyloučení spoluhráče Naniho, už druhá kontroverzní situace během několika dní. Zápas proti Chelsea navíc okořenil i jeho kouč Alex Ferguson, který odmítl potřást si rukou se svým protějškem Rafaelem Benítezem.

Ale zatímco UEFA stopera ani klub za nevhodné chování nijak trestat nehodlá, anglický svaz zřejmě nebude tak shovívavý.

Obránce Manchesteru United Rio Ferdinand umí pořádně přitvrdit. Někdy to ale přežene...
Obránce Manchesteru United Rio Ferdinand umí pořádně přitvrdit. Někdy to ale přežene...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud