Karel Häring
23. května 2014 • 04:30

Kalas řeší budoucnost: Chelsea? Spíš hostování v bundeslize

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ačkoliv si Tomáš Kalas v závěru sezony vyzkoušel v dresu Chelsea Premier League, příští sezonu stráví velmi pravděpodobně na hostování. A momentálně to vypadá, že spíš zamíří do bundesligy.



Tradiční německý klub, který v příští sezoně nebude hrát evropské poháry. To by měla být následující štace pro obránce Tomáše Kalase, říká jeho manažer Viktor Kolář. Ve hře však i nadále zůstává setrvání v Anglii.

Prakticky celou sezonu čekal jednadvacetiletý český stoper na větší příležitost v prvním týmu Chelsea, prostor dostal až v závěru ročníku, kdy odehrál povedené zápasy proti Liverpoolu a Cardiffu.

Navzdory náznakům zlepšené pozice se však Kalasův postoj nemění, příští sezonu chce odejít do týmu, v němž bude mít větší šanci pravidelně hrát. „Tomáš byl rád, že dostal šanci a povedlo se mu to - stejně jako klub. Teď se bavíme s Chelsea o hostování,“ řekl Viktor Kolář, jehož společnost Sport Invest hráče zastupuje.

„Tomáš chce jít do kvalitní ligy a udělat další stupínek, aby si pak obě strany byly jisté, že má na to v budoucnu nastupovat za Chelsea,“ doplnil s tím, že manažer José Mourinho by se nebránil možnosti jeho setrvání. Ale český hráč má jasno.

Obránce Tomáš Kalas prožil skvělý debut v Premier League. S Chelsea slavil výhru 2:0 na půdě vedoucího Liverpoolu.
Obránce Tomáš Kalas prožil skvělý debut v Premier League. S Chelsea slavil výhru 2:0 na půdě vedoucího Liverpoolu.

Tradiční německý klub bez pohárů

Kalas už v minulosti vyrazil na zkušenou. V létě 2011 zamířil do nizozemského Arnhemu, kde během následujících dvou sezon odehrál v nejvyšší soutěži šedesát tři utkání. Získal dobrou herní praxi, a když se loni vrátil, absolvoval úspěšnou přípravu s Chelsea. Vinou zranění však neodcestoval na závěrečné soustředění a až do dubna pak s výjimkou dvou zápasových minut jen trénoval s prvním týmem.

Příští hostování se podle Koláře odehraje buď v Premier League, nebo bundeslize. „Jsou to dvě nejlepší ligy na světě, s plnými stadiony, kde hraje se pod větším tlakem než třeba v Nizozemsku. Chceme, aby to byl klub, kde umí pracovat s mladými hráči a praktikuje moderní trendy i způsob hry.“

V Německu byl o Kalase zájem ještě před tím, než se coby teenager upsal Chelsea, mezi uchazeče patřil například Hoff enheim či Leverkusen. Právě k bundesligové variantě se teď hráč se svou agenturou přiklání o něco víc.

„Kádry tam nejsou tak široké, měl by víc šanci na pozici jednoho ze dvou stoperů,“ uvedl Kolář s tím, že probíhají kontakty se dvěma až třemi kluby, z nichž jeden projevuje nejintenzivnější zájem

Odmítl prozradit konkrétní jméno, pouze přiznal, že jde o tradiční německý klub, který nebude v příští sezoně hrát evropské poháry. Do této kategorie spadají týmy jako Werder Brémy, Eintracht Frankfurt, VfB Stuttgart či Hertha Berlín.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud