28. listopadu 2014 • 14:23

Wenger popřel nákup Čecha. Žádná dohoda není, vyloučil kouč Arsenalu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm milionů liber, přibližně 242 milionů korun. Tolik má Arsenal v zimě zaplatit Chelsea, aby uvolnila Petra Čecha. Přestup českého gólmana k londýnskému rivalovi ale spíš neklapne. "Máme tři brankáře, kteří spolu soupeří," řekl kouč Arsenalu Arséne Wenger a odmítl informaci, že by už byl domluvený s dlouholetou ikonou Chelsea.



Pokud přijde vhodná nabídka, Petr Čech bude už v zimě vážně přemýšlet o změně dresu. Klub jako Arsenal jeho požadavkům vyhovuje - zůstal by v Londýně, navíc v prostředí s nejvyššími ambicemi a pravidelnou účastí v Lize mistrů.

Trenér Wenger ale odmítl, že by se současnou dvojkou Chelsea už měl domluvený transfer. "Ne," cituje britský deník Daily Star odpověď na otázku, zda už s Čechem předjednal podpis smlouvy.

Petr ČechFoto profimedia.cz

Roli stabilní jedničky plní v Arsenalu polský reprezentant Wojciech Szczesny, který se v minulém kole s Manchesterem United (1:2) zranil. Delší dobu je mimo hru i týmová dvojka David Ospina, v neděli na West Bromwichi si tak zachytá mladík Martínez.

Podle Wengera ale "kanonýři" disponují kvalitní náhradou. "Máme tři brankáře, kteří spolu tvrdě spoupeří. David (Ospina) se pomalu vrací, Szczesny je naše jednička a Martínez si zatím pokaždé, co nastoupil, vedl velmi dobře," pochválil Wenger své hráče.

Kolumbijský reprezentant Ospina přišel do Arsenalu v létě se zraněním ze světového šampionátu. Do branky šel v zápase Ligy mistrů s Galatasaray kvůli vyloučení jedničky Szczesného. Nastoupil ale špatně rozcvičený a poranil si stehenní sval, kvůli kterému stále není stoprocentně připravený.  

Čech je ale považován za kvalitnějšího brankáře, proto by se Arsenalu mohl hodit. V britském tisku vyšla i speklulace ohledně možného zájmu o Ikera Casillase.

Petr Čech v létě přišel o místo prvního brankáře Chelsea, jeho pozici zaujal mladší Thibaut Courtois . Český gólman netají, že mu stávající situace nevyhovuje. Sám ale dobře ví, že mu ještě dva roky běží smlouva v Chelsea a momentálně záleží jen na klubu, zda a za jakých podmínek ho případně uvolní.

V souvislosti s 32letým brankářem se už psalo o možném zájmu Liverpoolu, PSG, Monaku či AC Milán. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud