Jakub Dvořák
2. května 2017 • 04:55

Opustí Kalas po sezoně Chelsea? Kluby jsou už v kontaktu, říká obránce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stal se oporou, základním stavebním kamenem defenzivy a pomohl Fulhamu k postupu do play off Championship, kde si to Tomáš Kalas a spol. rozdají s elitními kluby z druhé nejvyšší soutěže o postup do Premier League. Ať už však závěr sezony dopadne jakkoliv, hodlá český obránce, který v současné chvíli patří Chelsea, setrvat ve Fulhamu. „Kluby už na tom pracují,“ říká v rozhovoru pro iSport.cz.



Byla to jedna z jeho nejlepších dosavadních sezon v kariéře. Pokud si v neděli v posledním ligovém duelu základní části Championship připíše Tomáš Kalas 38. start v dresu Fulhamu, překoná své maximum z Vitesse Arnhem z ročníku 2012/13, kde odehrál 3 265 minut.

Na produkt olomoucké mládeže si na Craven Cottage nemohou stěžovat. Čtyřiadvacetiletý obránce patří mezi stabilní členy základní sestavy trenéra Slaviši Jokanoviče a klub by na něho sázel rád i v příští sezoně.

„Fulham je v kontaktu s Chelsea a řeší mojí budoucnost,“ potvrzuje informace z Ostrovů. „Minulý týden jsem jednal jsem se zástupci Chelsea i Fulhamu. Ten má velký zájem, aby Tomáš v klubu pokračoval, ať už půjde o přestup, nebo o hostování,“ říká Viktor Kolář, hráčův manažer ze společnosti Sport Invest.

Podle něho bude záležet na tom, zda si Fulham zajistí postup do Premier League, nebo bude i v příští sezoně působit v Championship. Úspěch v play off by londýnskému celku vlil do žil vydatnou finanční infůzi, která by vedení nebránila v tom, aby si českého obránce koupilo nastálo.

Tomáš Kalas po vyhraném utkání Fulhamu
Tomáš Kalas po vyhraném utkání Fulhamu

„Pokud by se postoupilo, asi by to bylo tak, že bych šel do Fulhamu na přestup,“ souhlasí Kalas. „Pokud ne, myslím si, že vzhledem i k finančním možnostem klubu, by se to řešilo asi jinak.“

Zprávy z Chelsea jsou strohé. Jediná komunikace mezi ním a Stamford Bridge probíhá prostřednictvím bývalého beka „blues“ Paula Ferreiry, který se lídrovi Premier League stará o hráče na hostováních.

„Občas po zápase přijde na klub a řekne mi zpětnou vazbu. Dozvím se, co jsem udělal špatně a na čem musím ještě zapracovat,“ popisuje Kalas.

Setrvání ve čtvrti necelé tři kilometry vzdálené od stánku Chelsea by se rozhodně nebránil. Postupně během sezony se z toho stala jeho priorita. „Hraji tu opravdu často, trenér mi věří od samého začátku. I když jsem v závěru sezony měl nějaké horší okamžiky, tak to nebylo nejhorší a myslím si, že jsem vše odehrál na slušné úrovni,“ vypráví dojmy ze svého již čtvrtého hostování.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud