22. ledna 2018 • 10:01

Sánchezův plat způsobí problémy, tuší McClaren. Hvězda se už fotila v dresu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestup do Barcelony udělal z Philippeho Coutinha druhého nejdražšího fotbalistu v historii. Přesto se o jeho transferu v lednu zdaleka nemluví nejvíc. Trumfnula jej jiná sága, na jejímž konci by se Alexis Sánchez měl již dnes oficiálně navléknout do dresu Manchesteru United. Chilská hvězda sice přijde na Old Trafford „jen“ výměnou za Henrika Mchitarjana, i tak jsou ale ve hře ohromné peníze, ať už jde o tučný bonus pro agenta, nebo Sánchezův plat. Právě ten by prý v kabině Red Devils mohl být jablkem sváru.



Původcem téhle myšlenky je Steve McClaren, bývalý kouč anglické reprezentace, který dva roky působil na Old Trafford jako asistent Sira Alexe Fergusona. Sánchezův plat, který by se měl pohybovat kolem 450 tisíc (13 milionů korun) liber týdně, podle něj vzbudí závist mezi spoluhráči.

"To je riziko moderního fotbalu a problém všech klubů," řekl McClaren, toho času expert stanice Sky Sports. "Platové rozdíly jsou pro hráče velmi důležité. Vědí o nich, a když zjistí, že někdo dostává o moc víc než ostatní, způsobí to problémy," je si jistý 56letý kouč.

"Jestli Sánchez skutečně bude dostávat takové peníze, o kterých se mluví v médiích, ostatní to využijí. Odvolají se na to, když budou jednat o nové smlouvě, nebo se objeví zájem jiného klubu," obává se McClaren.

Koneckonců, médii už před pár dny proletěla zpráva, že záložník Paul Pogba chce v United zdvojnásobit plat, aby se Sánchezovi vyrovnal.

Slušně si vydělá také agent


Ačkoli je transfer Sáncheze čistou výměnou za Henrik Mchitarjana bez jakékoli přestupové částky, kolem obou hráčů se točí neskutečné peníze. A to nejenom co se týče platů. Anglická média odhalila, jak moc si díky přestupu svého klienta namastí kapsu Alexisův agent Fernando Felicevich. Hráčský zástupce, pod jehož křídla patří i další chilské hvězdy jako Arturo Vidal, Claudio Bravo nebo Charles Aranguiz, si polepší o 15 milionů liber (431 milionů korun).

Právě peníze cituje jako hlavní důvod přestupu trenér Arséne Wenger. "Nechápu, proč by někdo chtěl odejít z Arsenalu. Ale za 30 let jednání o přestupech se o lidech naučíte mnohé," řekl anglickým médiím kouč londýnského klubu.

"I Manchester City z boje o něj vycouvali, to jasně ukazuje, že ani my jsme neměli šanci mu dát odpovídající smlouvu," dodal francouzský stratég. Dodal, že ač přichází o hráče světové třídy, nezůstává s prázdnýma rukama. Kromě Henricha Mchitarjana má totiž na Emirates Stadium namířeno i Pierre-Emerick Aubameyang, za kterým se ředitel Arsenalu Ivan Gazidis vydal přímo do Dortmundu.

Že je Sánchezův přestup jasnou záležitostí už odhalila i uniklý snímek z Old Trafford, na kterém si chilská hvězda fotí selfie v novém dresu. Podle anglických médií by 29letý Chilan mohl být už dnes představen fanouškům Red Devils.

SESTŘIH Premier League: Burnley - Manchester United 0:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 4:1. Rozhodl parádní start domácích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud