10. března 2018 • 19:03

Mourinho sepsul kritiky i vlastní fanoušky. Bučeli na mladíka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ozval se vůči kritikům ještě předtím, než je vůbec slyšel. Zápasem dvou odlišných poločasů byl podle kouče Manchesteru United Josého Mourinha šlágr 30. kola anglické Premier League s Liverpoolem, který jeho svěřenci vyhráli 2:1. První pětačtyřicetiminutovku s přehledem ovládli a do šaten šli o přestávce s dvoubrankovým vedením po gólech Marcuse Rashforda. Po změně stran ale hosté přidali a domácí jim ponechali prostor k aktivitě. Podle Mourinha však lze mít zápas pod kontrolou i bez míče.



S narážkou na fotbalové experty Mourinho dlouho neotálel. "V prvním dějství jsme byli docela agresivní, chtěli jsme kontrolovat hru a využívat některých slabin soupeře," poznamenal portugalský trenér. "Po přestávce - podle mě, lidé v televizním studiu budou mít pravděpodobně jiný názor - Liverpool držel míč, avšak my jsme ovládali hru bez míče. Měli jsme pod kontrolou i standardky, rohové kopy, nebezpečné situace, takže se domnívám, že si výhru zasloužíme. Pokud si lidé myslí, že ne, je mi to jedno," konstatoval Mourinho.

Zatímco před přestávkou se Liverpool nemohl dostat do hry a United předvedli sebevědomý a efektivní výkon, v druhém poločase se museli bránit častým atakům soupeře. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa však z tlaku vytěžili jediný gól, který byl navíc vlastní, když si míč po Maného centru srazil do branky stoper Eric Bailly.

"Neměli jsme v plánu hrát v druhém poločase tak defenzivně. Liverpool nás zatlačil, ale nevybavuji si žádné šance, proti kterým by musel David de Gea zasáhnout. Od nás to byl komplexní výkon," těšilo Mourinha.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Liverpool 2:1. Dvěma góly rozhodl Rashford
Video se připravuje ...

Slova chvály měl i pro střelce Rashforda, který se prosadil poprvé od 10. prosince. "Dal dva góly ve velkém zápase proti prvotřídnímu soupeři. Ovšemže byl zásadním hráčem. Skóroval hned z první šance. V posledních měsících se mu to tolik nedařilo a neměl takové sebevědomí. Dnes jsme mu důvěřovali a tušili, že by zápas mohl jeho kvalitám sedět," uvedl kouč.

K dispozici neměl mimo jiné zraněného středopolaře Paula Pogbu . "Zranil se v poslední minutě předzápasového tréninku. Neuvěřitelné. Pokud bych ukončil trénink o minutu dříve, byl by v pořádku," litoval.

Fanoušci Manchesteru dali hlasitě najevo nevoli, když se Mourinho rozhodl dvacet minut před koncem nasadit záložníka Marouana Fellainiho místo Rashforda. Portugalského kouče ale více mrzely projevy příznivců vůči mladému Scottu McTominayovi, z hlediště se ozvalo bučení po jedné z jeho nepovedených přihrávek. "Znepokojují mě reakce na kluka, který nic nezkazil a oni chtěli, aby se tak stalo," obhajoval Mourinho odchovance United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud