11. května 2018 • 11:03

Kapitán strčil Pogbovi prst do nosu. Jako zamilovaní, smál se Mourinho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Typický "mourinhovský" zápas zpestřila alespoň šarvátka. V závěru čtvrteční dohrávky 31. kola Premier League mezi West Hamem a Manchesterem United (0:0) se do sebe pustili domácí kapitán Mark Noble a záložník United Paul Pogba. Francouzský reprezentant měl v obličeji soupeřovy ruce, rozpoutala se strkanice, do které se zapletli i další hráči. Noble s Pogbou se po skončení zápasu na usmířenou objali, o konfliktu žertoval i José Mourinho. "Vypadali zamilovaně," culil se portugalský kouč.



Pogba se v 87. minutě snažil na soupeřově půlce uvolnit. Jenže jeho kličku vystihl soupeř, francouzského středopolaře možná i fauloval, což ale sudí nepískal. Naštvaný Pogba šel ostře do následného souboje, když zezadu dohrál Marka Nobleho.

Kapitán West Hamu vylétl jako čertík z krabičky. Vstal z trávníku a s o hlavu vyšším soupeřem si chtěl vyřídít účty. Bafl ho oběma rukama v obličeji, z jedné fotek je patrné, že doknce strčil Pogbovy prst do nosu.

Hráče pak roztrhli další aktéři utkání, rozjela se hromadná strkanice. Chvíli trvalo, než se situace uklidnila, sudí Jonathan Moss pak oběma udělil žlutou kartu. Zejména Noble mohl být rád, že za svůj výlev nešel pod sprchy.

Vyostřená situace ze závěrečných minut ale zmizela s koncem utkání. Pogba s Noblem se přátelsky objali, podali si ruce a ještě na trávníku jasně demonstrovali, že si domů neodnáší žádnou frustraci.

"Viděl jsem obrázky. Paul a Noble vypadali jako zamilovaní," usmíval se po konečné remíze 0:0 trenér Manchesteru United José Mourinho . "Objetí, polibky, vyměna dresu. Takhle je to správné, tohle patří k zápasu," pochválil usmíření obou borců po utkání.

Strkanice v závěru utkání West Hamu s Manchesterem United
Strkanice v závěru utkání West Hamu s Manchesterem United

Zápas ale jinak příliš dalšího vzrušení nenabídl. United si z Londýna odvezli přesně to, co potřebovali. Mourinhův soubor si pohlídal remízu, která před posledním kolem soutěže zaručuje "rudým ďáblům" jistotu druhého místa.

"My jsme potřebovali bod, abychom zůstali druzí, jim už o nic nešlo, protože si odvedli svou práci v minulém zápase s Leicesterem (West Ham na jejich hřišti zvítězil 2:0 a zachránil Premier League pro nadcházející sezonu). Domácí se ale snažili vyhrát," hodnotil utkání Mourinho.

"Nejlepší cestou, jak získat potřebný bod, bylo utkání vyhrát. O to jsme se snažili," pokračoval portugalský kouč. "Když ale zápas šel do 70., 75. minuty a my sice nevedli, ale také neprohrávali, odvedli jsme svou práci," uzavřel spokojený kouč.

Na West Ham vyrukoval hned s pěti obránci, zálohu tvrdila spíš defenzivní trojice McTominay, Herrera, Pogba. Útoční hráči jako Martial, Mata nebo Rashford zůstali na lavičce.

"Když vezmeme, že skončili druzí a kolik peněz utratili za hráče, v současné době se na ně špatně dívá," kritizoval pro Sky Sports fotbalový expert a někdejší opora Liverpoolu Jamie Redknapp. "Jsou ještě hodně daleko k tomu, aby dokázali soupeřit s Manchesterem City," porovnal dva nejlepší celky v Anglii.

SESTŘIH Premier League: West Ham - Manchester United 0:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud