1. srpna 2018 • 12:57

Náhrada za Mourinha v United? První volbou by byl Zidane, píší v Anglii

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně daleko k ideálu má zatím příprava Manchesteru United na novou sezonu. Hvězdy hrající na světovém šampionátu se teprve vracejí z prodloužené dovolené, frustrovaný kouč José Mourinho si zase postěžoval na klubové vedení, že během léta očekával příchod více posil. I proto sázkové kanceláře míní, že právě portugalský trenér by mohl být prvním odvolaným mužem sezony. A britská média už tuší, kdo by jej na lavičce „rudých ďáblů“ případně mohl nahradit. Jméno z největších – Zinedine Zidane!



United se v přípravě příliš nedaří, nepřesvědčivou bilanci si vylepšili až v noci na dnešek, kdy v Miami zdolali Real Madrid (2:1). Jinak ale jejich dosavadní vystupování budí spíš rozpaky. Situaci příliš nepomohl ani Mourinho , který si po vysoké víkendové porážce s Liverpoolem (1:4) nebral servítky. „Tohle není můj tým, ani z třiceti procent. Ze zápasu jsem si nic nevzal, půlka hráčů tady na startu sezony nebude,“ prohlásil pětapadesátiletý trenér, čímž část svých svěřenců naštval.

Napjatý je i jeho vztah s klubovým šéfem Edem Woodwardem, jenž odmítl uvolnit další finance na možné posily. Mourinho hodně stál třeba o stopera Leicesteru Harryho Maguira, na přestup ale zřejmě nedojde. Anglická média proto míní, že by United už brzy mohl vést nový trenér. „The Special One“ sice má platnou smlouvu až do roku 2020, to však nemusí nic znamenat.

Pokud José Mourinho skončí v Manchesteru United, první volbou klubových šéfů by podle britských médií byl Zinedine Zidane
Pokud José Mourinho skončí v Manchesteru United, první volbou klubových šéfů by podle britských médií byl Zinedine Zidane

A kdo by byl pro vedení United v případě Mourinhova konce první volbou? Podle deníku The Sun Zinedine Zidane ! Ten na konci května náhle a nečekaně skončil v Realu Madrid poté, co mužstvo potřetí za sebou dovedl k triumfu v Lize mistrů. „Bylo to těžké rozhodnutí, ale tým potřebuje změnu, aby mohl dál vítězit. Jsem přesvědčený, že tohle je správné,“ vysvětlil tehdy Zidane.

Uvedl také, že nový klub aktuálně nehledá, příliš dlouho bez angažmá by však nakonec zůstat nemusel. Zájem slavných „rudých ďáblů“ by pro něj jistě byl výzvou, která by se jen těžko odmítala. Záležet ale bude na tom, jak se Mourinhovi povede vstoupit do nové sezony. A taky jestli dokáže do budoucna vyjít s vedením i kabinou, kdyby neshody přetrvávaly, je možné, že skončí sám.

Alespoň částečně mu mohl zlepšit náladu poslední zápas jeho mužstva na tradičním americkém turné. Vítězství nad Realem se počítá, byť ani jeden ze soupeřů zdaleka nehrál v ideální sestavě. Mourinho přesto opět viděl i negativa. „Na turné jsem se takticky nic nového nenaučil, vím, jací hráči jsou Herrera, Mata nebo Sánchez. První týdny Premier League pro nás budou nesmírně těžké,“ podotkl portugalský trenér.

Nový ročník anglické ligy začíná pro United už 10. srpna zápasem s Leicesterem, ještě předtím se v páteční generálce utká v Mnichově s Bayernem. Na lavičce u toho bude i Mourinho, otázkou je, zda to tak zůstane po celou sezonu. Nebo se do Anglie otevře cesta pro Zidana?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud