28. srpna 2018 • 11:12

Vlajka se Srničkem (†47) v Newcastlu zmizela. Vraťte ji, vyzval brankář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze stadionu v Newcastlu zmizela vlajka, kterou si místní fanoušci připomínají památku českého brankáře Pavla Srnička. Bývalý gólman Newcastle a Srničkův spoluhráč Steve Harper vyzval na Twitteru k jejímu okamžitému vrácení.



Fanoušci United si památku svého oblíbence, jenž zemřel na konci roku 2015 na zástavu srdce, připomínají na všech domácích duelech bílou vlajkou s černým nápisem "Pavel is a Geordie". Geordie je přezdívka obyvatel Newcastlu a text je zároveň názvem Srničkovy anglické autobiografie, kterou vydal krátce před smrtí.

Po nedělním utkání v St. James' Parku s Chelsea, jež Newcastle prohrálo 1:2, však vlajka zmizela. "Ať už vzal vlajku 'Pavel is a Geordie' kdokoli, ať ji prosím vrátí co nejdříve," napsal na Twitteru bývalý gólman United Harper, jenž v současnosti trénuje v klubové akademii.

Bývalý český reprezentant Srniček chytal za Newcastle v letech 1991-1998 a poté ještě v sezoně 2006/07. Stal se pevnou součástí klubu a oblíbencem místních fanoušků, jimž věnoval svou autobiografii. Zemřel ve 47 letech devět dnů po srdečním kolapsu, který ho postihl při kondičním běhu.

Newcastle stále vzpomíná na Pavla Srníčka
Newcastle stále vzpomíná na Pavla Srníčka

 

Vzkazy i dojemný minutový potlesk. Sparta patřila Srníčkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud