24. února 2019 • 21:40

Brankář Chelsea odmítl střídat! Sarri u lajny běsnil, pohár pro City

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se jen tak nevidí! Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga odmítl během finále anglického Ligového poháru vystřídat a navzdory obrovskému hněvu kouče Maurizia Sarriho zůstal na hřišti. Svému mužstvu ale k vítězství nakonec nepomohl, triumf po zvládnutém penaltovém rozstřelu slaví hráči Manchesteru City. „Šlo jen o nedorozumění,“ zlehčoval Sarri bizarní situaci po zápase. Jeho budoucnost v klubu je ovšem nejistá.



Diváci v zaplněném Wembley na branku dlouho čekali, během devadesáti minut žádná nepadla. Zápas tak musel do prodloužení. „Tohle finále je jako Brexit, všichni umřeme dřív, než skončí,“ vtipkoval na Twitteru britský novinář Paul Hayward.

Zápletka ovšem nakonec přišla, a ne jen tak ledajaká. Brankář Chelsea Kepa Arrizabalaga musel být těsně před koncem prodloužení ošetřován a zdálo se, že nebude moct pokračovat. Jeho náhradník Caballero už stál připravený u lajny, všechno bylo nachystané ke střídání.

Jenže…

Arrizabalaga se rozhodl v bráně zůstat. „Ne, ne, jsem v pohodě,“ gestikuloval směrem k lavičce. Trenér Sarri ovšem trval na svém, pro blížící se penaltový rozstřel chtěl mezi tyčemi mít stoprocentně připraveného muže. Čtyřiadvacetiletý španělský gólman však odejít nehodlal a nesouhlasně kroutil hlavou na znamení, že střídat nebude.   

Italský kouč u střídačky jen těžko krotil emoce a vysvětloval sudímu, že střídání zkrátka chce provést. Arrizabalaga byl proti. „Snad nikdy jsem neviděl, že by hráč odmítl střídat,“ divil se na Twitteru internacionál Gary Lineker. „Kepa by za Chelsea už nikdy neměl hrát, je to ostuda,“ přidal expert BBC Chris Sutton.

Sarri u střídačky zuřil, zmatenému nešťastníkovi Caballerovi opakovaně ukazoval, aby šel do hry. Málo platné. Chvíli se zdálo, že šedesátiletý kouč dokonce naštvaně odejde do kabin, nakonec se vrátil.

Ale Arrizabalaga v jejich neuvěřitelném souboji na dálku zvítězil. Pokračoval ve hře a chytal i penalty, ve kterých Chelsea prohrála 3:4. Dokázal sice pokrýt ránu Saného, dva jeho parťáci ovšem byli neúspěšní.

Londýnský celek tak krátce po vyřazení z FA Cupu neuspěl ani v Ligovém poháru, reálná cesta k trofeji zbývá už jen v Evropské lize. A pozice Sarriho je opět v ohrožení, ani hráči za ním patrně příliš nestojí. „Ale vyhozen by za tohle chování měl být Kepa, ne Sarri,“ přidal Sutton.

Zatímco na hřišti trenér Chelsea působil hodně rozzlobeně, po utkání už mluvil smířlivěji. „Bylo to velké nedorozumění. Špatně jsem pochopil problém a uvědomil jsem si situaci, až když přišel ke střídačce klubový doktor. Myslel jsem, že brankář má křeče a není schopný jít na penalty, ale nebylo to tak,“ vysvětlil Sarri. Klub podle něj Arrizabalagu ani nebude nijak trestat.

Zatímco Chelsea se trápí, hráči City mohou slavit. Ligový pohár získali znovu po roce a počtvrté během posledních šesti let. Kouč Pep Guardiola si na úspěšné konto připsal už pětadvacátou (!) trofej své kariéry. „Jsem samozřejmě šťastný, je to navíc poprvé v klubové historii, kdy jsme dokázali nějakou trofej obhájit,“ upozornil Guardiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud