20. prosince 2019 • 15:20

Arsenal oznámil jméno nového kouče. Kanonýry povede Arteta

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španěl Mikel Arteta se stal novým trenérem fotbalistů Arsenalu. Bývalý záložník „Kanonýrů“, který dosud působil jako asistent kouče Pepa Guardioly v Manchesteru City, na lavičce londýnského týmu nahradí krajana Unaie Emeryho a jeho dočasného nástupce Fredrika Ljungberga. Arteta podepsal smlouvu na tři a půl roku.



„Je to obrovská pocta. Arsenal je jedním z největších klubů světa. Musíme být konkurenceschopní v bojích o nejlepší trofeje. To mi zdůraznili i majitelé,“ uvedl Arteta pro klubový web. „Všichni víme, že je před námi hodně práce, abychom to dokázali, ale jsem si jistý, že se nám to povede. Jsem realista a vím, že to nepřijde přes noc. Současný kádr však má dostatek talentu a prosazují se tady i mladíci z akademie,“ dodal bývalý španělský reprezentant.

Sedmatřicetiletý Arteta během let 2011 až 2016 za Arsenal odehrál 150 zápasů a dvakrát slavil zisk Anglického poháru. Po ukončení kariéry spolupracoval s krajanem Guardiolou v City.

Emery byl na konci listopadu odvolán kvůli špatným výsledkům. Tým dočasně převzal asistent Ljungberg, ale Arsenal se pod někdejším švédským reprezentantem příliš nezvedl a vyhrál jediný z pěti soutěžních zápasů. Londýnský celek je po 17 kolech anglické ligy až na 10. místě s 22 body.

Arteta převezme Arsenal v neděli. Sobotní ligové utkání na hřišti Evertonu, za který nový kouč také hrával, ještě odkoučuje Ljungberg.

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud