28. prosince 2020 • 18:15

Klub, jehož pád zachytil seriál. Nový majitel je mladší než většina hráčů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zajímavá nová éra čeká Sunderland. Anglický tým, který se z Premier League během pár let propadl až do třetí ligy, převezme francouzský boháč Kyril Louis-Dreyfus. Nový majitel bude mladší než většina členů kádru, je mu totiž teprve 22 let!



Už se čeká jen na potvrzení ligové asociace a bude hotovo. Novým bossem Sunderlandu, který zažil dva sestupy za sebou, bude Kyril Louis-Dreyfus. Teprve 22letý byznysmen je jeden z dědiců švýcarského magnáta Roberta Louis-Dreyfuse, který před jedenácti lety podlehl leukémii, a člen rodiny Louis-Dreyfus, která slaví obchodní úspěchy už od 19. století.

Kyril by podle odhadů měl operovat jměním v hodnotě zhruba dvou miliard liber (58 miliard korun). Jeho investice má sloužit k jasnému cíli - návratu do Premier League. „Všichni si uvědomujeme, že uprostřed globální pandemie je náš klub ve složité situaci a čeká nás několik těžkých měsíců. Ale když všichni budeme dělat, co máme, věřím, že můžeme Sunderland vrátit na nejvyšší úroveň anglického fotbalu,“ cituje mladého boháče oficiální prohlášení.

Jeho otec, mimo jiné bývalý šéf Adidasu, byl dříve majitelem týmu Olympique Marseille. „Mnoho lidí ví o spojení mé rodiny s fotbalem. Jsem si plně vědom zodpovědnosti, která se váže s rolí člověka, který se má starat o budoucnost Sunderlandu,“ ujišťuje Kyril.

Mladého byznysmena čeká těžká práce. Klub bude mít od roku 2016 už třetího majitele, stále se mu nedaří vypotácet se ze šedi třetí ligy, kam spadl po dvou po sobě jdoucích sestupech. V popularitě Sunderlandu pomohl seriál z dílny Netflixu Sunderland Till I Die, který zachytil jeho sestup z druhé ligy a první sezonu v třetí nejvyšší soutěži. Jenže lepší výsledky nepřišly. A to platí dál...

V aktuální sezoně je až na 11. místě tabulky se 7 výhrami, 7 remízami a 3 prohrami ze 17 utkání. Na starost bude mít kádr, kde je jen pět hráčů A týmu mladších než on!

Novým majitelem Sunderlandu bude teprve 22letý Kyril Louis-Dreyfus
Novým majitelem Sunderlandu bude teprve 22letý Kyril Louis-Dreyfus

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud