29. března 2021 • 22:28

Agüero v létě skončí v Manchesteru City, míří k Messimu do Barcelony?

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší střelec historie Manchesteru City Sergio Agüero letos klub po deseti letech opustí. Dvaatřicetiletému argentinskému fotbalovému útočníkovi vyprší na konci sezony smlouva a nebude obnovena. Spekulace o letním přesunu do Barcelony tak znovu sílí. Podle některých zpráv je pro argentinského útočníka, který by se v dresu katalánského klubu sešel s reprezentačním parťákem Lionelem Messim, připravena dvouletá smlouva.



Agüero přišel do City v roce 2011 z Atlética Madrid a ve 384 soutěžních zápasech nastřílel 257 gólů. Hráč s přezdívkou „Kun“ byl jedním z klíčových postav nejúspěšnější dekády v klubové historii a v roce 2012 trefou v nastaveném čase zápasu proti Queens Park Rangers zajistil City první titul po 44 letech.

Od té doby pomohl týmu získat další tři prvenství v Premier League, jeden triumf v Anglickém poháru a pět vítězství v Ligovém poháru. „Sergiův příspěvek Manchesteru City za posledních 10 let se nedá dostatečně vyčíslit. Jeho legenda bude nesmazatelně vytesána do paměti všech, kteří milují klub, a možná i těch, kteří prostě milují fotbal,“ uvedl předseda klubu Chaldún Al Mubarak.

Reprezentační kamarádi a parťáci Sergio Agüero a Lionel Messi
Reprezentační kamarádi a parťáci Sergio Agüero a Lionel Messi

Manchester City uctí Agüera sochou u Etihad Stadium po boku jeho bývalých spoluhráčů Vincenta Kompanyho a Davida Silvy.

Konec spolupráce mezi anglickým klubem a argentinským reprezentantem tak podporuje spekulace světových médií, podle kterých se dohodl na dvouleté smlouvě s Barcelonou. Od léta by se tak v katalánském klubu měl shledat s kamarádem z argentinské reprezentace Lionel Messim. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud