11. července 2013 • 11:33

Pocta pro Kalase. Mourinho si českého mladíka nechá v Chelsea!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejtalentovanějšího českého mladíka čeká další posun v kariéře. Dvacetiletý obránce Tomáš Kalas zaujal natolik, že si jej trenér Mourinho nechá v kádru Chelsea. "Je správný moment vzít tyhle hráče zpátky," prohlásil na adresu Lukaka, De Bruyneho a Kalase. Tedy na adresu mladíků, kteří loňskou sezonu strávili na hostováních.



Dvacetiletý český stoper odehrál poslední dvě sezony v barvách nizozemského Vitesse Arnhem, se kterým Chelsea spolupracuje. Nevedl si vůbec špatně, herně vyzrál a nakoukl i do reprezentačního áčka. To zaznamenal i staronový kouč Chelsea José Mourinho.

Kalas se dostal na seznam hráčů, kteří s Chelsea odletí na přípravné turné do Asie. Podle vyjádření portugalského kouče by mladý reprezentant mohl v kádru Chelsea zůstat i ve zbytku sezony.

Spolu s Lukakem (hostování ve West Bromwich) a Kevinem De Bruynem (hostování Werder Brémy) si Kalase nejspíš ponechá na soupisce.

Tomáš Kalas na úvodním dobrovolném tréninku před zápasem s ItáliíFoto Pavel Mazáč (Sport)

"Jsou to kvalitní hráči s velmi dobrou cenou na trhu. Pro příští sezonu jsme je získali zadarmo, protože do nich klub investoval už v minulosti," uvedl Mourinho pro klubový web Chelsea.

"Po vývoji, kterým hráči prošli na hostováních, nastal správný čas je vzít zpátky. Jsou mladí s potenciálem k dalšímu růstu. Dokážu si představit, že za pět let z nich budou ještě lepší hráči. Už dnes ale určitě mají na to, aby patřili do týmu," dodal.

Pokud Kalas v kádru vydrží, zařadí se k jedněm z mála českých fotbalistů, kteří kopou v evropském velkoklubu. Na vývoj olomouckého odchovance bude dohlížet Petr Čech, jeden z nejzkušenějších borců "blues".

"Jsme velmi mladý tým, náš věkový průměr je 26,3 let. A to počítáme 40letého Schwarzera (náhradní gólman) a třicátníky Čecha, Terryho a Lamparda. Bez nich bychom byli skoro jednadvacítka," podotkl Mourinho.

Kouč zároveň naznačil, komu bude dál dávat přednost jako brankářské jedničce. "Mark Schwarzer je přesně tím, koho potřebujeme. Nikdy o nikom neříkám, že je první, druhá nebo třetí volba. Petr Čech je ale Petr Čech. Je to nejlepší brankář světa, se vší úctou ke všem ostatním," uvedl.

Tomáš Kalas na úvodním dobrovolném tréninku před zápasem s Itálií
Tomáš Kalas na úvodním dobrovolném tréninku před zápasem s Itálií

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud