27. srpna 2013 • 08:45

Mourinho: Nejsme hlupáci. Rooney se musí rozhodnout do 48 hodin

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rooneyho chci! Ale on se musí rozhodnout, jestli chce přestoupit a říct to nahlas všem. Do 48 hodin. To je ve zkratce postoj manažera Chelsea José Mourinha k možnému přesunu hvězdy Manchesteru United do jeho klubu. Pondělní souboj obou týmů v Premier League skončil bez branek.



"Myslím, že člověk, který celý příběh odstartoval, by ho měl také ukončit. Pro dobro všech stran," prohlásil Mourinho na tiskové konferenci po zápase. Narážel na Rooneyho žádost o odchod, kterou anglický reprezentant vedení United předložil už po skončení minulé sezony po příchodu nového trenéra Davida Moyese.

"Já ani další lidé z Chelsea nejsme hlupáci, abychom se pokoušeli získat někoho, jehož klub nechce prodat. Kdyby to sám nezačal, o nic bychom se nesnažili," dodal portugalský kouč. Za Rooneyho nabízel nejprve deset a poté 25 milionů liber, ani jednou však neuspěl.

Přestupní termín se v Anglii uzavře 2. září, Mourinho je však ochoten na Rooneyho rozhodnutí čekat maximálně 48 hodin. "Pokud změnil názor a nechce odejít, tak stačí, ať to řekne a my zmizíme ze scény. Ale potřebujeme vědět, na čem jsme," prohlásil bývalý kouč Porta, Interu Milán a Realu Madrid.

Sedmadvacetiletý Rooney se zatím k možnému přestupu veřejně nevyjádřil. V pondělí nastoupil za United v základní sestavě, ze které na konci minulé sezoně vypadl na úkor Nizozemce Robina van Persieho.

Ramires z Chelsea se marně snaží zastavit útočníka Manchesteru United Wayna Rooneyho, vpravo přihlíží Gary Cahill
Ramires z Chelsea se marně snaží zastavit útočníka Manchesteru United Wayna Rooneyho, vpravo přihlíží Gary Cahill

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud